Working lady

Jaha? Kåren igår alltså.. Det gick bra. Det var ganska roligt att jobba. Vi var nog femton som jobbade, en onsdag! Det var ganska smockfullt i baren, inte på utsidan då utan på insidan, men det var faktiskt ganska mycket folk på kåren för att vara en onsdag. Jag pratade med två snygga killar och en kille som hade vunnit två miljoner. Jag tror jag ska satsa på honom, då kanske jag får en one piece i julklapp! Nej skämt å sido.. Jag hade trevligt, men kvällen gick ganska långsamt. Nästa gång vi ska jobba är nästa fredag, om inte Elin kommer hit då det vill säga. Då är det October-fest. Skulle vara kul att jobba, men det skulle nog vara ännu roligare att stå på utsidan av baren.

Idag har jag inte hunnit så mycket mer än klivit upp, ätitit frulle och läst till seminariet idag. Ska snart klä på mig och göra mig redo för att promenera med maria upp till skolan. Hörs när vi hörs!

Puss!

Jobb i kväll

I kväll blir min första kväll som 6-mästare. Jag har ju lite olyckligt tagit på mig den rollen nu i höst. Att jobba som 6-mästare, 6-mästerinna kanske jag blir, innebär att man jobbar två kvällar i månaden på Kåren... GRATIS!... Man säljer alltså drinkar/öl/vin/cider/what ever till odrägliga fyllon, sån som jag vanligtvis är, städar till fem på natten, plockar fimpar, skurar spyor och plockar tomglas. Låter inte så kul om du frågar mig, men jag ska prova på det i alla fall. I kväll blir det dock bara från halv sex till elva. I morrn har jag seminarium igen.hade ett i morse också. det var tungt att komma upp men det gick bra i alla fall. Det blir nog ingen KULT-bio i morrn dock. Jag har fortfarande inte access till bion. Jag får nog skjuta upp det en vecka till.. Tråkigt nog.

Nu ska jag sminka mig lite och bege mig till kåren. Jag som skulle ta en powernap idag, det blev inget av den. I stället tog jag en promenad, åt lunch (morotssoppa) och läsa ett kapitel ur boken, som faktiskt börjar bli bra nu. The namesake heter den ochhandlar om en indisk pojke som hatar sitt namn. Läs den vettja!

Nej nu ska jag snabba mig så jag inte blir sen. Börjar om en halvtimma.

Puss!

Grammatik och morotssoppa

Min nya vana lyckades inte idag heller. Jag klev upp halv elva igen. Däremot har jag lyckats plugga mycket. Jag har gjort två seminarieuppgifter, både morgondagen och den till på fredag. Känner mig väldigt duktig. Nu ska jag snart lägga mig och läsa lite också. Jag gillar inte riktigt boken, men den växer som tur är.

Idag gjorde jag och Maria morotssoppa. Den blev skitgod! Har dessutom en matlåda till i morrn. Blir bra till lunch efter skolan i morrn. Jag kommer vara helt död i morgonkväll om jag inte sover lite under dagen. Men det kommer jag nog göra. Jag ska läsa när jag kommer hem från skolan, då somnar jag garanterat. Börjar på skolan 08.30 och på kvällen ska jag jobba i baren (eller nåt) på kåren och slutar inte förrän 23.00 ungefär. Jag missar alltså mina två favoritprogram, Skånefruar och Kungarna av Tylösand. Det suger fett, jag får se om jag ids fortsätta i 6-m när jag ska behöva missa massa bra tv.

Idag har jag återigen försökt få tag på mannen som ska ge mig tillträde till bion. Han går inte inte inte att få tag på. jag blir galen! Nu skiter jag i det där. Det blir ingen bio på torsdag, tråkigt men högst troligt. Jag har dessutom hittat en bra film att visa på KULT, Rushmore av Wes Anderson. Den var skitbra, påminde om resten av alla Wes Anderson-filmer jag har sett. En dramakomedi med helt puckad handling. Skitbra verkligen!

Nej nu ska jag läsa och sova. Jag är trött.

Puss!

Stark mat

Idag har min mage inte mått så bra. Jag gjorde mat igår men glömde en viktig ingrediens nämligen sweet chilimarinad som kykling, bacon och champinjoner skulle stekas i så jag tog i stället massa sambal olek och cayenpeppar. Det var nog bland det starkaste jag ätit. Jag måste lära mig att smaka av medan jag kryddar för annars kan det bli svettigt att äta. Min mage har låtit hela dagen, sen har jag hunnit med att gå på toan ett par gånger också.. Nu är all mat uppäten i alla fall och jag hoppas att magen är bättre på onsdag när jag ska till skolan.

Min nya vana, att kliva upp klockan nio gick förresten inte så bra. Jag sov i min nya sköna jump siute-pyjamas i natt och den var underbar, sen är det så mörkt i rummet när jag vaknar nu när jag har rullgardin så jag vill inte kliva upp. Jag snosade först en timma, sen stälde jag om larmet till 10.30 och sen snosade jag trettio minuter till. Men jag har läst två kapitel i kurslitteraturen idag utan att somna. En liten applåd tack? Det tar dock en jädra tid att läsa boken. Två kapitel tog kanske tre timmar. Det är nästan lite pinsamt..

Nu ska jag och min smala sambo titta på halv-åtta hos mig sen ska jag nog sova. Jag är trött!

Puss!

Ny vana

Jag ska starta en ny vana. Jag ska nämligen ställa larmet varje dag så jag kommer upp i tid på mornarna. På veckorna senaste 09.00, om jag inte måste upp tidigare, och på helgerna 10.30 med undantag för det dagar jag varit på krogen tidigare. Man hinner ju med så mycket mer om man kliver upp i tid! Sen ska jag sluta äta så mycket popcorn. Popcorn blir endast på helgerna och på veckorna om det är något speciellt, typ mycket bra på tv:n eller om vi har filmkvällar. Ska dock försöka hålla mig till solrosfrön eller pumpakärnor på veckorna. Det borde vara lite nyttigare, plus att jag tror det är bra för magen.

Puss!

Toppenkväll

God kväll! Nu har vi sett Grown Ups. Det var mysigt att gå på bio, höstens första bio blev det. Filmen var skitrolig, jag skrattade hur mycket som helst, men inte lika mycket som Michaela för hon spårade ur lite och skrattade hela tiden. Jag åt popcorn, som sig bör på bio. Det blev min middag och byttan tog slut på sisådär femton minuter. Nu är jag hungrig igen, funderar på att hämta in godisskålen från vardagsrummet.


Jag har just sett klart säsong två av Trailer Park Boys. Kan inte annat än älska den serien, den är sjukt rolig. Jag dricker också hallonsoda som jag gjort med min underbara soda streamer. Den är riktigt god. Dock vill jag inte dricka så mycket för då måste jag kissa. Jag har hittat problemet med min lilla fula pyjamas, den som ser ut som en jump suit. Man måste ta av den när man kissar. Bummer! Men jag älskar den ändå för den är skön och fulsnygg, lite som en baddräkt från femtiotalet eller nåt.

I morgon ska jag se till att läsa ett par kapitel i min bok som ska läsas till litteraturkursen. Jag ska också göra maten jag tänkte göra idag men i stället ersatte med popcorn. Det blir stekt kykling, bacon och färska champinjoner med pasta och creme fraiche. Mumma! Jag ska nog städa också. Mitt rum är dammigt som tusan, dessutom ser det jättestökigt ut för pappa kom hit med en resväska och en skrivare som jag fick och eftersom vi inte har något förråd än och klädkammaren redan är smockfull så står de på mitt rum och ser dryga ut. Jag monterade förresten ihop skohyllan som mamma köpt till mig och ställde upp i klädkammaren. Jag är bäst på att sätta ihop möbler. Nu önskar jag bara att vi får vårt förråd så det blir lite ordning och reda i klädkammaren och så att vi kan ta bort julgranen från vår just nu "lummiga" balkong.

Jag har förresten överansträngt mina benhinnor genom att gå i klackskor flera dagar i rad. Jag har skitont i smalbenen, men det är bara att vänja sig. Vill man vara fin får man lida pin. Nu ska jag sova tror jag så jag kommer upp i tid i morrn. God natt!

Puss!

Hej jag heter Linnea och jag är shoppaholic.

Nu är det så här va att jag och Maria tog bussen in till stan idag, det spöregnade och Maria stackarn har inngen regnjacka. Jag hade ju några saker som jag redan innan planerat att köpa meeeeen, jag hittatde lite mer också. Först och främst var jag på Deichmann och hittade superbilliga, jättesöta gå-ut-skor (det är förresten en jättesöt liten fågel som flaxar okring precis utanför mitt fönster och kikar in) för endast 250 kronor. De är desstom inte så höga så jag kommer kunna gå i dem en hel kväll, jättesköna faktiskt. Sen köpte jag det jag skulle ha och utöver det en jättefin skjorta och en extra pyjamas som jag sitter i just nu (den var jättebillig från H&M, båda var billiga egentligen). Här är mina fynd!


Skorna från Deichmann


Skjortan från Gina Tricot


Collegetröja från Gina som kommer vara supermysig i höst/vinter


Pyjamasen från H&M, det är trekvartsbyxor till


Den andra pyjamasen som ser heldum ut men är hur go som helst


Jeansen jag köpte igår och som jag fullkomligt älskar

Nu vet jag att du mamma kommer bli förbaskad men jag skiter i det. Jag är nöjd med allt jag köpt, sen kommer jag inte festa så mycket denna månad, bara två gånger tror jag så jag lägger festpengarna på detta i stället. Hörs när vi hörs!

Puss!


Mysfredag

Nu har pappa snarkat klart och lämnat kåken. Min pappa kan somna fort och snarka högt. Påminner lite om mitt ex Erik (pappa heter också Erik men där tar likheterna slut). Vi hade en toppenmysig kväll igår. Först tog jag och Maria bilen till Ica Maxi, för en gångs skull, och storhandlade. Nu har jag frysen och kylen full så förhoppningsvis slipper jag handla mat ett bra tag fram över. I frysen har jag bland annat, två paket lax, två och en halv påse kyklingfilé, ett kilo köttfärs, fiskpinnar, massor med frysta grönsaker, bröd och en pizza. Borde ju klara mig ett tag tycker jag. När vi kom hem från affären satt min rullgardin uppe och jag kan säga att jag har inte sovit så gott sen jag flyttade hit, kan i och för sig ha haft att göra med att jag hade en del vin i kroppen också, men främst slapp jag stirra in i det där jävla gatulyset utanför fönstret.

Jag och pappa åt i alla fall lax med broccoli och sås. Min favoritsås dessutom (eller en av dem i alla fall). Sen åt vi efterrätt och kollade på Inglorious Basterds, pappas val. Innan vi visste ordet av det så var klockan efter ett och då kan jag tala om att det var underbart att få lägga sig i sängen och blunda.


Min älskade pappa och min älskade sambo vid matbordet.


Fattar inte hur kvinnan lyckas bli så snygg på bild jämt..


Sååååås!!

I kväll blir det bio, vi ska se Grown Ups, och innan det har jag och Maria funderingar på att åka in till stan. Just nu spöregnar det så det kan bli lite tråkigt att cykla in. Hur som helst måste jag in. Jag kanske får cykla själv men been there, done that, inga problem.. Jag ska köpa en pyjamas som jag hittade på H&M igår. Det är så kallt i vår lägga så man behöver pyjamas ibland. Förresten är jag fortfarande mätt sen allt vi åt igår. Tryckte ändå i mig en risifrutti nyss så jag inte blir hungrig på stan. Jag köpte också en ny smak till min soda streamer igår, hallonsoda tror jag det var. Ska bli spännande att se hur den smakar. Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. Ha en bra dag!

Puss!

Nyshoppad

Jag lyckades komma upp halvnio i morse, började dock inte promenera till stan förrän halvelva och tur var det för jag var på stan hur länge som helst. Jag har nu äntligen köpt min underbara morgonrock/osynlighetsmantel från H&M, jag köpte även ett par vinterstövlar från Din Sko, funderar på att kolla om de har en storlek mindre för det är 36 på de jag köpte och de är lite stora tror jag. De är i alla fall snygga och sköna att gå i. Jag hittade även ett par  mörka jeans på JC som de dessutom lade upp utan extra kostnad, perfekt. De är jätte snygga och sköna men jag är rädd att de kommer krympa på längden när jag tvättar dem. Jag kunde dessutom ha mindre storlek än vad jag trodde, me happy! Jag var också ekonomisk och köpte ett billigt puder i stället för Clinique som jag brukar ha. Det är ganska bra, men det känns strävare i ansiktet än Cliniques, smakar det så kostar det.


Min nya morgonrock/osynlighetsmantel (lite suddig bild men)

Nu väntar jag på att pappa ska komma hit. Jag och Maria ska ta bilen till Ica Maxi och handla, lyx att slippa bära massa kassar hem från affären vill jag lova. Jag ska bara köpa tunga saker. Michaela den fisloppan ska på Kåren i kväll. Jag är sååååå avundsjuk. Jag är verkligen festsugen nu. Det var trots allt två helger sen jag var på krogen. Nästa fredag tror jag att jag och Maria ska gå ut i alla fall, det ska bli niiiice!

Nej nu ska jag titta på ett avsnitt TPB innan pappa kommer. Ha en trevlig kväll, det ska jag ha!

Puss!

Flitig som en loppa?

Är det så ordspråket lyder?

Jädrar i mig som jag har pluggat idag (nu skrek Maria inne i hennes rum och jag antar att Frölunda gjorde mål). Jag har Pluggat effektivt dessutom, så effektivt att jag nog kommer ha träningsvärk i handen i morrn efter alla anteckningar jag fört. Jag är bättre än Michaela för hon är bara på möten hela tiden. Seminariet idag gick dessutom skitbra. Mitt lag vann, och det var nästan ingen som hade förberett sig så jag och Michaela var nästan bäst i klassen om jag får säga det själv. Har ett seminarie i morgon också, uppgiften är nästan klar, det finns några saker i häftet jag inte fattar, men jag går ju på seminarierna för att lära mig så..

Nu ska jag torka håret, se något/några avsnitt Trailer Park Boys och läsa lite ur en bok som vi har i en kurs som startade i måndags (vilket varken jag eller Michalea hade en aning om). Boken verkar inte så bra, dessutom är den skitlång och texten är pytteliten. Hade jag haft mycket pengar hade jag nog köpt ett par glasögon, men jag ska lägga mina pengar på en skön morgonrock i stället. Jag har i alla fall bestämt mig för att inte köpa klänningen och koftan på H&M och inte heller en One Piece. Där sparar jag 1900 kronor. Ekonomisk, nykter och flitig i skolan, vad händer? Nej nu ska jag se till att komma i säng tidigt också, då är lyckan fulländad (eller om jag hade en rolig pojkvän också). Jag börjar bli lite "desperat" som Michaelas dumma idiot till beundrare och som inte gillar korta tjejer kallar det.

Förresten ska jag kliva upp klockan tidigt i morgon (har ännu inte bestämt hur tidigt men kanske halv nio) och promenera in till stan på morgonen innan seminariet och göra klar alla ärenden innan skolan, sen hinner jag handla och städa efter skolan och innan pappa kommer hit. God natt!

Puss!

Fett i ansiktet

Jag åt en macka med smör, ost och kalkon till frukost och orkade inte tvätta händerna efter och nu har jag suttit och tagit mig i ansiktet hur länge som helst och min hy känns alldeles fet och snuskig. Det kanske är bra med ost och smör i ansiktet, vad vet jag. Vi går ju trots allt mot kallare tider och det kan ju göra huden torr som tusan.

Jag och Michaela skulle plugga igår kväll. Det gick sådär, vi pluggade en liten stund, eller först och främst facebook-stalkade vi en kille, sen pluggade vi lite, sen tog vi en paus på tre timmar och kollade på tv, sen pluggade vi lite igen. Sen spårade det ur.. Jag gjorde ett par saker igår som jag ångrar. Det blir så när jag är trött och slamsig, då fjantar jag och skämmer ut mig. Men å andra sidan känns det ganska bra att jag vågar bjuda på mig själv, det är inte alla som gör det serru. Jag klev i alla fall upp klockan nio i morse (snoozade egentligen till halv tio) och gjorde klar uppgiften. Nu är den mailad till Michaela så hon kan skriva ut den. Frågan som återstår är om vi verkligen gjorde rätt. Vi får väl se på seminariet. Efter seminariet blir det bara till att åka hem och göra uppgiften till i morgon. Fan jag gör ju inget annat än pluggar känns det som (men det gör jag, jag spelar tetris också).

I morrn kommer pappa hit, då ska vi äta gomat och dricka vin, sen ska jag äntligen få min rullgardin som jag längtat så efter, plus att vi får pengar i morrn så då ska jag ner på stan och köpa lite saker. Nu ska jag ta och sminka mig och göra mig redo för att möta Edward (om han nu ens läser den här kursen). Vi hörs när vi hörs!

Puss!

Kult, kult, KULT!

Det här har varit en lite dum dag. Först och främst gjorde jag till slut seminarieuppgiften igår kväll, läste även ut boken jag börjat med och den var bra. Det blev ganska sent igår för jag kunde inte somna på en gång, släckte lampan halv tolv ungefär. Hur som helst vaknade jag 06.45 i morse och var jättepigg och tänkte att det skulle gå bra att ta mig till seminariet. Då, som en blixt från klar himmel, skickar Michaela sms och säger att hon skippar seminariet! Jag är seriöst livrädd för läraren och att bli utfrågad igen (efter Edward-incidenten) så jag vågar inte gå på seminariet själv. Det var ett dumt beslut. Har haft ångest över det hela dagen. Hur som helst somnade jag om och vaknade några gånger när elkillarna var här och plingade på dörren och ville byta ut vår elmätare. Jag måste dock ha somnat fort som tusan igen för jag kommer inte ihåg att de levde om i hallen.

Nu har jag nyss kommit hem från KULT-möte nummer två. Det känns bra. Vår stadga och verksamhetsplan var bra och jag tror det kommer bli bra med KULT i år. Nästa vecka hoppas jag att vi kan dra igång. måste bara få tillträde till lokaler först. Min mage kurrade något fruktansvärt på mötet så jag såg fram emot att få komma hem och laga fiskpinnar med pottimos, men jag köpte några färska bröd på Willys så det blev en trekant fullkorn och ett rosenbröd blandning till middag i stället med kalkon och ost. MUMMA! Nu ska snart Michaela komma hit så vi kan göra uppgiften till i morgon. Egentligen skulle jag möta upp vår grupp ur 6-mästeriet (kåren) men jag hinner inte. Har en del att göra. Nu ska jag soda streama lite vatten att klunka i mig, är törstig som en kamel! Vi hörs.

Puss!

Varför är jag singel?

Jag fattar inte hur jag kan vara singel. Jag är ju drömflickvännen!

  • Jag är rolig och glad
  • Jag är kort, så killar behöver aldrig vara oroliga över att jag bli länge än dem i klackar
  • Jag har en fin lägenhet
  • Jag har två täcken och fyra kuddar, vi behöver aldrig bråka om dem när vi ska sova
  • Mina sängkläder är alltid mjuka
  • Jag har en skitbra filmsamling, nästan inga chick-flicks
  • Jag har en soda streamer för guds skull!
  • Jag städar och diskar mer än gärna
  • Jag lagar god mat
  • Jag vill inte ha barn förrän om tio-femton år
  • Jag festar ofta och skulle självklart låta min kille gå ut och ha kul så ofta han vill
  • JAG ÄR TOPPEN!
Hur kan jag vara singel? Det är inte mig det är fel på, det är killar som har fel prioriteringar helt klart!

Nya vinterkängor



Jag vill ha nya vinterkängor eftersom mina gamla favoriter gnekar så mycket att de inte går att använda. Någon av dessa kanske kan ersätta? Alla kommer från Din Sko, de två första från barnavdelningen (eftersom jag är välsignad med små fötter som kan vara billiga i drift) och de två sista från dam. Vilka är snyggast?

Oambitiös

Okej, jag är inte så ambitiös som jag trodde. Lade mig i sängen för att läsa lite till skolan, som vanligt somnade jag efter några sidor. Det var inte för att boken var tråkig, det är en novell som heter Death of a sales man och den är ganska mysig (eller något) utan det handlar snarare om att det är kurslitteratur. Jag kan inte hålla mig vaken. Har nu läst halva boken i alla fall och jag ska fortsätta läsa när jag går och lägger mig. Jag har dock inte börjat med den argumenterande texten, jag förstår inte uppgiften, men jag har läst lite till den i alla fall. I morrn blir det plugga för hela slanten. Då måste jag göra seminarieuppgiften till onsdagsseminariet. På eftermiddagen ska jag träffa Michaela som hade Kult förra året och skriva klar verksamhetsplanen och på kvällen ska jag tvätta.

I kväll har jag sett Svenska New Yorkfruar. Jag blir så facinerad när jag ser hur puckade vuxna människor kan vara. Det är för mig underhållning på HÖG nivå. Något jag inte fattar är hur rika män kan vilja leva med så osmarta kvinnor. Puckat är vad det är.

Jag och Maria åt pannkaka idag. Det var gott. Dock hade vi stora problem med att få upp locken på syltburkarna. Jag önskar att jag hade en stark kille här som kunde öppna burkar och flaskor åt mig. Efter många försök var det trots allt jag som fick upp dem. Jag som aldrig kan öppna burkar.. Lite imponerad blev jag av mig själv må jag säga. Jag åt blåbärssylt från Eldorado. Det var snarare gele än sylt, men den smakade helt okej. Nu ska jag titta klart på en film jag påbörjade tidigare idag. Grand theft Parsons heter den. Den fanns i en Tarantinobox som Björn fick av mig på alla hjärtans dag och jag hade fått för mig att den var ganska bra. Det var den inte, jag måste ha blandat ihop den med en annan film. Jag kan dock inte se en halv film utan jag måste se klart den. På tal om Björn så har jag haft honom på skallen hela dagen. Jag drömde om honom i natt, drömmen påminde lite om Brokeback Mountain men utan homosexualiteten. Jag hatar mina drömmar ibland. Jag undrar om man drömmer lika mycket med sömnpiller? Nåväl, nu ska jag avsluta detta ytterst ointresanta inlägg och titta klart på filmjäveln. God kväll.

Ni får en jättego låt också: Malcolm McLaren – About Her

Puss!

Förlust

Det gick ju inte så bra för de röd/gröna igår, visst det är inte jordens undergång men jag hade hellre sett en annan utgång i valet. I landstingsvalet i Dalarna fick MP och SD lika många procent av rösterna. Det är lite skrämmande dock. Jag tror vår granne röstade på SD och de lånade vi ut mjöl och socker till igår för att de skulle få äta plättar. Men jag gjorde det för barnets skull för mamman är en häxa (på riktigt: ser ut som en, låter som en och skriker som en).

Jag tittade på Guldkompassen och Brokeback Mountain igår. Båda var bra men bäst var Brokeback Mountain. Den handlar om två män som blir kära och försöker dölja det för att det inte är accepterat. Det enda som förstörde var att det värsta jag vet på film är hatbrott, speciellt mot homosexuella för de ska alltid skära av deras snoppar och misshandla dem så brutalt, och jag var bombsäker på att det skulle hända så jag satt och oroade mig hela filmen. Det hände inte, eller det kanske hände men man slapp se det. Brokeback Mountain är i alla fall en av de bättre filmerna jag sett. Den var romantisk och vacker. Rekomenderas starkt!

Nu sitter jag i min morgonrock och dricker smoothie som jag köpte på extrapris på Willys igår, mums filibaba. Ska snart ta tag i den argumenterande texten till English Usage. Jag trodde vi fick skriva om vad som helst men det får vi inte. Ämnet är djurförsök. Så jääääävla tråkigt, och uttjatat om inte annat. Jag ville skriva om adoption ju. Men det är bara att gilla läget. Jag läste massa igår innan jag somnade dessutom, jag börjar bli ambitiös i skolan känner jag. Känns skönt om jag ska vara ärlig. Nej nu ska jag boka tvättid och sätta igång med skrivandet. Här är förresten klänningen och koftan från H&M som jag funderar på (om jag inte köper en One Piece). Vad tycks?


Puss!

Ge mig!




Denna vill jag ha mest av allt just nu. Jag vet, den är skitful men fy sablar så skön den ser ut. Jag som alltid går runt i myskläder hemma och jämt har filmmys skulle ju gå under av njutning i den här. Den är lite dyr dock, 1278 kronor med frakt men jag tror tamefanken den är värd det. Jag funderar seriöst på att skippa koftan och klänningen jag tittat ut på H&M och köpa den här i stället, kostar dock dubbelt så mycket som de två tillsammans men å andra sidan kommer jag använda denna hela tiden och klänningen kommer ha en livslängd på max tre utekvällar och koftor har jag egentligen (hade velat ha en mysig kofta i höst men den One piecen vinner lätt). Jag kommer ju också få lite lön denna månad så jag kommer ha pengar över. Ser den inte gudomligt skön ut?



http://www.onepiece.no/store.php?cPath=136&language=SV

Medierad kvasiinteraktion

Jag skulle vilja passa på att tillägna detta inlägg ett av mina absoluta favoritfenomen, nämligen: medierad kvasiinteraktion. Med medierad kvasiinteraktin menas att man tittar så mycket på tv, film, lyssnar på musik, läser om kändisar ect. att man till slut inbillar sig själv att man är en del av filmen, serien eller känner en skådespelare/karaktär/artist. Med lite otur kommer hela ens värld till slut att kretsa kring denna. Detta är ett fenomen som har stor betydelse i min vardag. Det började i sexan eller något med att jag blev upp över öronen förälskad i Marilyn Manson. Sedan har det eskalerat och det senaste exemplet på detta är Trailer Park Boys. Det enda jag pratar om nu för tiden är TPB. Jag berättar om händelser i avsnitten med drömmande blick, skrattar åt dem och pratar kärleksfullt om karaktärerna. Det känns som att jag känner dem. Maria och Michaela kommer strax bryta ihop på mig tror jag, men det gör inget. Förlorar jag dem har jag ändå Bubbles, Julian, Rickie,  Mr. Lahey och Randy. jag älskar dem.

Andra exempel på min medierade kvasiinteraktion genom åren är: O.C, Sex and the City, True Blood, Slipknot, KoRn, Eminem, Big Lebowski och det senaste (som även maria och Michaela var med på) Harry Potter.

HERREGUD!

Gissa om jag fick panik när jag vaknade idag och insåg att klockan var 13.00! Det blir aldrig mer filmkväll till klockan tre på natten vill jag lova. Jag kunde inte ens somna i natt för att jag var så övertrött. Sista gången jag tittade på klockan var den 05.40 sen låg jag och vred mig hur länge som helst till jag insåg att jag måste lägga huvudet på fotsidan för att kunna somna. Det funkar alltid. Kanske för att jag domnar av av lukten av fotsvett?

Nu har jag precis grattat mamma i efterskott. Jag längtar till pappa kommer ner nästa helg. Då ska vi äta lax och dricka vin, trevligt trevligt! Nu tänkar jag börja med verksamhetsplanen och sen den argumenterade texten. Det bästa med att inte kunna somna på kvällen är att man alltid får så bra idéer. Jag kom till exempel på att min text ska handla om adoption. Jag måste bara komma på lite fler argument för än att det finns många barn i världen som behöver hjälp och att jorden är överbefolkad. Ett av mina personliga argument för att jag vill adoptera är att jag har förlossningsskräck och aldrig i hela världen vill trycka ut en stor bebis ur snippan, men det håller nog inte i en skoluppsats.

Nej nu hugger jag tag i verksamhetsplanen. Wiedersehen!

Shyss!

Ännu en tjejkväll avklarad

God afton! Då var ännu en nykter tjejkväll avklarad. Det var vi vanliga, några blåbär och Elin i kväll. Vi var hemma hos michaela och kollade på film. Först såg vi Snatch sen Parlamentet och sist var det en film som jag tror hette Stulna år. Den var riktigt bra och det var Snatch också. Jag köpte godis till min stora förtvivlan. Alltid när jag köper godis tänker jag att det kommer vara skitgott men innerst inne vet jag att jag blir less på en gång och jag brukar köpa ganska lite men det blir ändå massa kvar. Jag ska sluta köpa godis. Det är ju knappt gott!

Vi hade i alla fall väldigt trevligt. Pratade lite politik till och med. I morrn är det den stora dagen! Vi ska kila iväg till Britsarvsgården eller nåt sånt och lägga våra röster klockan sex. Hoppas det inte är så mycket folk då. jag har bestämt mig för miljöpartiet nu. De lyfter fram de frågor jag tycker är viktiga och jag hoppas verkligen de får in några extra i riksdagen i år. Det blir tredje gången jag röstar, andra jag röstar på miljöpartiet.

Den här dagen har verkligen varit oproduktiv. Jag har bara suttit på mitt rum och tittat på Trailer park boys och varit på dåligt humör. Det enda som fått min dag att vara någorlunda uthärlig är Bubbles från TPB. Han är sååååå söt! Sen hade jag trevligt i kväll också. Något jag kanske borde ha gjort idag var att gratta mamma som fyllde år, men jag pratade med henne i förrgår och då sa jag grattis i förskott. Nu har jag dock lite dåligt samvete men jag får ringa henne i morrn. Hoppas hon inte blev besviken på mig bara. Men å andra sidan vägrar hon komma ner och hälsa på mig nästa helg så nu får hon känna på hur det är att bli dissad. Jag saknar min mamma. Saknar faktiskt alla hemma just nu. Det jag skulle vilja mest av allt är att åka hem och festa med Lina, Elin, Tina och Alexandra. Skulle vara hur kul som helst, men men jag får förhoppningsvis åka hem till halloween.

Nu ska jag se ett avsnitt TPB och sen ska jag soooova! Det var evigheter sen jag var vaken så här länge. Jag hoppas jag kan sova ut i morrn. Längtar verkligen till pappa kommer och sätter upp min rullgardin. Det är en lampa precis utanför mitt fönster som INTE har persienn. Det är jätteljust jämt i mitt rum. I morrn blir det plugg, plugg och plugg (säkert en hel del TPB också). Men god natt, eller god dag eller vad det nu är när du läser detta.

Puss!

.

Hej! Vår lilla myskväll igår blev lite otäck mot slutet. Maten var skitgod, efterrätten var skitgod(!) och det var jättetrevligt fram till cirka en minut in i matchen. Då gjorde Timrå mål och efter det satt jag på helspänn för Maria var galen. Som tur var somnade jag i soffan en bit in i tredje perioden. Hockey är inte min grej har jag åter igen insett. Live går bra, men det gör ju nästan vilken sport som helst, men på tv är det så jävla tråkigt.

I morse vaknade jag halv tio och tänkte att detta blir en produktiv dag. Pyttsan! Jag har plöjt igenom en säsong Trailer Park Boys, skrivit en "att göra-lista" och genomfört en punkt: sätta upp krokar i klädkammaren. Jag hade dock inga bra spikar så jag tejpade upp dem. Det kändes lite Trailer Park att göra så och jag måste säga att jag gillar det även då det inte riktigt är min stil. I klädkammaren hittade jag även ett gäng gamla lösnaglar som jag nu limmat fast på tassarna. Det går sådär att skriva kan jag säga.  Nu ska jag försöka mig på en punkt till på listan och det är att skriva en verksamhetsplan till Kult. Det är inte så kul som det låter...

I kväll ska vi tydligen ha tjejkväll hos Michaela. Tror att vi ska se en film eller något, minuset med att se på film hos Michaela är att hennes tv är lika stor som min tumnagel ungefär. Jag stör mig på min lilla tv som är 32" men hennes är mindre än hälften av min känns det som. Men tjejkvällar är ju mysiga så jag går inte för filmens skull utan mest för trevligt sällskap. Skulle dock behöva plugga i kväll egentligen men det är så tråkigt!

Just nu längtar jag till på fredag, då får jag pengar och ska köpa min morgonrock som jag blev kär i. Pappa kommer hit då också. Jag har blivit övertalad att jobba för 6-m i höst och kommer jobba på kåren en helg i månaden. Min grupp ska jobba på fredag men då är ju pappa här så jag kan inte. Förstår inte hur jag kan ha låtit mig övertalas att jobba på kåren. Jag passar bättre på andra sidan baren! Men det kan ju inte skada att provjobba en gång. Det kan ju vara kul? Nu ska jag ta tag i verksamhetsplanen... C ya!

Puss!

Trött och less

Idag var Edward på seminareit. Han satt bakom oss och var snygg, jag är lite kär. Vi skulle stanna kvar efter seminariet och plugga inför det vi har i morgon men vi tyckte det såg lätt ut så vi tänkte att vi skulle plugga hemma i stället. Jag kan ju säga så här: jag fattar inte ett skit! Jag satte mig ner och skulle plugga, gjorde några övningar sen fattade jag inte ett dugg av resten så jag sket i det. Får väl se hur det går i morgon. Seminariet vi hade idag i English language usage var i alla fall jättekul. Det verkar vara en lite intressantare kurs än English grammar. Det är riktigt jävla svårt, speciellt när jag inte ens kan det på svenska.

Jag var på H&M idag och hittade en skitfin klänning, en kofta och en kimono som jag funderar på att köpa nästa fredag när jag får pengar. Klänningen och koftan kanske är lite onödiga, men de var helt underbara och kimonon jag hade förut och älskade förstördes/försvann i branden så jag behöver verkligen en ny. Får se vad jag känner att jag har råd med. H&M är ju himla billigt i alla fall och jag har rabatter så alla tre kommer bara kosta 750 i stället för 900 kronor. Men jag ska ju å andra sidan inte shoppa denna månad. Behöver dock ett par vinterstövlar, har hittat ett par på barnavdelningen på Din Sko som jag vill ha. Kostade typ 375 spänn eller nåt så de var ju billiga i alla fall.


Koftan jag vill ha

I morrn börjar vår första vita helg på ett tag. Vi ska som sagt käka tacos och efterrätt och titta på hockey. Låter kanske inte så kul men jag gillar att äta så.. Är hockeyn riktigt tråkig kanske jag smyger in på mitt rum och tittar på Trailer Park Boys i stället, men det vore lite oförskämt så jag tror inte jag vågar. Ska försöka mig på hockey, hur tråkigt kan det vara liksom?

Nu ska jag lägga mig och sussa. Hoppas jag inte drömmer några mardrömmar. Jag tror de kan bero på att jag är förkyld. När man är sjuk kan man drömma mardrömmar. Jag hoppas jag blir frisk snart. Vet inte om jag skrev det tidigare men vi ska inte vara nyktra en hel månad utan till den 6:e oktober (Michaela fyller år då). Då har vi inte druckit på 25 dagar och det är ju viss skillnad mot tidigare. Sen ska i alla fall jag inte festa varenda helg. Det kanske räcker med varannan eller nåt. Maria ska förresten börja jobba på Kåren så hon kommer inte heller gå ut så ofta. Meeeeeen, sova var det! God natt.

Puss!

 


Jag HATAR min hårfärg!

Idag har jag en riktig fuldag. Jag är fet och förkyld och mitt hår har världens fulaste färg: röd/lila/brun. Dessutom börjar jag få lite utväxt, råttfärgad utväxt! Ser förjävligt ut. Dessutom är jag rädd att färgen inte försvinner. Jag brukar ju alltid tona håret och det brukar försvinna ganska snabbt, men inte nu. Nu sitter färgen som berget. Jag får nog färga om det nästa helg när jag fått pengar.

I morse vaknade jag av att det lät som fan utanför fönstret, det måste ha varit regnet som plaskade i rännorna. Drömde dessutom en jädrans mardröm i natt, kommer inte ihåg den men jag minns att den var fruktansvärd och jag vågade knappt somna om efteråt. Jag måste nog börja dricka igen. Nu för tiden håller jag mig till te och bubbelvatten. Jag köpte ett nytt te igår med smak av rabarber och vanilj. Det är jättegott. Dricker det med lite mjölk och honung och hoppas att jag ska bli kvitt förkyldningen snart. Har också knarkat lite esberitox och ipren och tänker nu hoppas på det bästa.

Nu ska jag strax åka upp till skolan för ett seminarie. Det blir buss idag för det regnar ute och alla mina paraplyer har försvunnit när jag festat och min regnjacka lånade jag ut till ett blåbär förra veckan (ska dock få tillbaka den idag). Nu ska jag klunka upp mitt te sen byta byxor och rusa till bussen. Ha en bra dag!

Puss!

Trailer Park Boys

Jag har hittat en ny serie: Trailer Park Boys. Den är så jävla rolig, handlar om ett gäng människor som bor i en trailer park (white trash med andra ord). Min favorit är Bubbles, han är så söt! Jag har två avsnitt kvar av första säsongen, tror jag ska se dem innan jag somnar.

Idag har jag haft ett seminarie, det gick bra. Efter det var jag på stan och köpte ett halsband, en ring och örhängen. Mycket ugglor blev det. Ringen påminner dock om big bang.

Jag är riktigt förkyld nu. Svettas och har frossa om vart annat. Tidigare idag satt jag med tjocktröja, duntofflor, tjock filt och fingervantar på mitt rum och såg på TPB, hade dessutom ljus tända för att få upp värmen. Jag måste köpa näsdukar. Är fruktansvärt snorig, sen nyser jag hårt också.

I kväll har jag och Maria sett Skånefruar vilket jag gillar och Kungarna av Tylösand som är fruktansvärt dåligt. Det är verkligen förnedrings-tv gånger hundra. Jag fattar inte hur man kan ställa upp i ett sånt program. Det enda positiva är att jag verkligen känner att jag hade kunnat vara så fruktansvärt mycket fullare och dummare än vad jag egentligen är. Men de som är med måste ju vara riktiga extremfall. Nu tänker jag hugga in på mina sista avsnitt kvalitets-tv. God natt!


Denna bild hade Björn som bakgrundsbild på sin dator ett tag. Gillar den skarpt!


Bubbles!
Puss!

Misslyckande

God morgon! Mitt försök att göra mig fin för Edward misslyckades totalt. Somnade med lite fuktigt hår igår och nu när jag plattat det är det fan plattare än en anorektikers röv. Noll volym, och jag kan inte tuppera det för då skulle jag se ut som ett skatbo. Men jag får väl charma honom med min blå klänning, som inte är så jättefin egentligen.

Just nu i detta ögonblick har jag precis intagit ett finn crisp med västerbottenost och en tallrik film med frön. Eller tallriken var nästan tom, jag orkade inte öppna ett nytt paket fil. Ska nu borsta tänderna och rusa till bussen som kommer vara ett helvete att åka för jag måste byta i stan och skit, men jag orkar inte gå så här tidigt på morgonen. Dessutom är jag förkyld som fan på morgonen. Jag har nog en liter snor i skallen just nu. Det gör lite ont. Nu måste jag skynda mig. Ha en bra dag!

Puss!

Bilder från sittningen och lite till


Snygg-Micha!


Hanna, maria och Jennifer


Michaela och jag


Anna, Camilla och Jessica


Brudarna utanför kåren, hungriga som vargar (både på mat och grabbar)


Julia och Hanna var söta som sockerbitar som vanligt


Mycket folk




Här är bilder jag stulit från Facebook:


Innan vi gick in på kåren (och ja jag röker ibland när jag festar mamma)


Inne på sittningen


På förfesten


Josefine och jag


Min favoritbild från upploppet. Vi skulle hitta en staty så jag illustrerar "den lille havfrue" från Köpenhamn


Vi som var hippies rökte förstås gräs på upploppet också. Det var inte så gott.
(och för er som inte förstår så är det inte olagligt gräs utan gräs från marken)


Jag och Marie från Hudiksvall


Jag och maria fick gå skottkärra på 7-kampen. Sen skulle jag också doppa huvudet
och plocka upp ett äpple från en bytta med vatten. Jag fick lite panik.

Jag kanske lägger upp fler bilder framöver men till dess får ni hålla till godo med dessa.

Sambomys

Jag och Maria har varit som ett gammalt gift par i kväll. Det har varit nice som fan. Först såg vi Halvåtta hos mig sen såg vi Idol och delade på en vitlöksbaugette och efter det kollade vi lite på någon debatt inför valet. Det var skitmysigt. Jag var "kvinnan" som fixade vitlöksbrödet och diskade undan medan Maria kollar hockeybibeln och taggar inför hockeyn på fredag. Jag gillare! Vi ska förresten se hockeymatchen på fredag i stället för att gå ut. Vi två och michaela och Jennifer ska äta tacos och en efterrätt som vi såg på Halvåtta hos mig idag. Det var vit chokladmousse med apelsin, verkade skitgott. Sen ska vi kanske dra en film och efter det hockeyn. Det är Frölunda mot Timrå. Känns ju nästan lite som hemma.

Det blev dock inget bad för mig ikväll däremot gjorde jag köttfärssås för hela slanten. Tror tyvärr att det kan vara den starkaste köttfärssåsen jag gjort i hela mitt liv. Gick lite bananas med chilisåsen och sambal oleken där. Jag tog pyttelite längst fram på en tesked och skulle smaka och efter en liten stund brände det som tusan i käften. Får se om det går att äta över huvud taget i morrn. Jag hoppas verkligen det. Jag hade dessutom i minimajs precis som J hade i somras. Det var så gott och sen såg det fint ut. Min köttfärssås såg jättefin ut, hoppas den smakar lika fint.

Idag har jag också betalt alla mina räkningar (förutom studielitteraturen som är den saftigaste). Känner att vuxenpoängen dimper in här på löpande band. Det känns riktigt bra faktiskt. Jag har lite idiotiskt kanske beslutat mig för att jag bara ska vara nykter i tre veckor också. Sen fyller Michaela år och Elin kommer hit så då vill jag faktiskt passa på att partaja lite. Dessutom har jag varit nykter nu i två dagar och drömt mardrömmar och sovit jätteoroligt båda nätterna, och jag hörde nyss att mardrömmar kan bero på ändrade alkoholvanor så jag tänker skylla på det. Kom att tänka på nu att när jag festade som hårdast förra hösten och i vintras hade jag väldigt mycket mardrömmar. Det tror jag dock berodde på annat. Men tre veckor nykter är mitt nya mål.

Nu ska jag torka håret och hoppa i säng. Ska upp kvart i sju i morrn, sen har jag seminare. Hoppas det går bra.  Jag ska försöka knåpa ihop en stadga till Kult också, måste träffa de som skötte Kult förra året också så jag  får något passerkort till lokalen och lite mer info. Jag har en fullspäckad dag med andra ord så god natt!

Puss!

Miljöpartiet kanske?

Här sitter jag i min nya favoritslapparkofta, min Harry Potterinspirerade Quidditchdommarrandiga-myskofta. Har precis spenderat fyra timmar tillsammans med Michaela, Sara (från vår studiegrupp) och ett häfte med underbar engelsk gammatik. Jag vill förtydliga att ordet underbar var proppfullt med ironi. Vi pluggade kanske en timma sammanlagt sen snackade vi mest skit. Det var trevligt. Fattades bara en flaska vin så har vi varit tillbaka till förra terminens pluggsessioner. Jag vaknade i morse och planerade min dag. Så här såg den ut:

  • Plugga
  • Promenera in till stan och köpa ett halsband, ett brosch, leggings och strumpor
  • Handla lite kykling på Willys (för den är så billig)
  • Laga köttfärssås som jag ska äta i veckan
  • Ta ett långt mysigt bad med levande ljus och skön musik i bakgrunden
  • Eventuellt plugga lite eller se en film i kväll
  • Hoppa i säng tidigt för i morrn blir det tidigt upp

Jag hann inte med stan, får se om jag orkar ta ett låååångt bad, det blir inget plugg i kväll och jag orkar nog inte göra köttfärssås. Jag är lite pissed för att jag inte hann med stan. Hade redan planerat en snygg outfit till i morrn när jag ska vara i skolan med Edward igen. Jag hade verkligen velat hitta ett snyggt brosch till min blå klänning. Skit i det då!

jag åt i alla fall en jättegod broccoligratäng till middag både idag och igår. Synd bara att det blev fiskbuljong i stället för grönsaksbuljong. Men den funkade ju ändå. Gratängen var fyra portioner. Jag gluffsade i mig den på två! Men jag var fan hungrig, så det så!

Fick hem en räkning från sjukhuset idag också. 300 kronor och de visste inte ens vad felet var. Hur som helst, jag har så jävla mycket räkningar denna månad så det gör inte så stor skillnad. Sen ska jag ju varken festa eller köpa några kläder denna månad så jag har ju lite mer pengar än vanligt ändå.

Nu ska jag bege mig till affären, känns inte så kul för det är pissväder ute. Eller det finns ju egentligen inga dåliga väder, bara dåliga kläder och jag har ju både stövlar och regnjacka så jag är fit for fight! Fick förresten en liten broschyr från miljöpartiet idag. Jag gjorde ett test på internet igår och miljöpartiet passade ganska bra in på mina frågor så just nu lutar det åt att miljöpariet får min röst i valet. Det har pendlat lite mellan dem och socialdemokraterna men jag skummade igenom lite i broschyren och det såg helt okej ut.

Nej nu ska jag ut i rusket och köpa billig kykling och popcorn. Lägger upp bilder från sittningen när jag kommer hem.

Puss!

Färdigsuttet och färdigdrucket

Idag startar min vita månad. Det känns egentligen inte så jättebra. Jag hade skitkul igår på sittningen så jag är redan sugen på att gå ut igen. Middagen bestod av: förrätt - typ raggmunk med rom, gräddfil och rödlök (jag åt lite raggmunk och gräddfil och det var inte jättegott), huvudrätt - pepparstekt fläskfilé med potatisgratäng, varma grönsaker och svampsås (skitgott!) och efterrätt - cheescake med grädde (den var alldeles för söt och mäktig så jag åt bara pyttelite). Hela vårt bord var på g som fasen och sjöng och höll igång hela middagen. Det var verkligen roligt. Det bästa på hela middagen var att vår låt The Bad Touch vann! Vi hamnar alltså i Dalarnas Studentkårs historia och sångböcker, så jävla nice. Jag skröt om det resten av kvällen kan jag säga.

Träffade två killar igår. En var ganska lång, blond och gick rörlig bild. Han var rätt rolig och hade bra musik- och filmsmak, sen kom han från Gotland. Men han var inte min typ så när vi skulle sjunga kareoke sa jag att jag skulle till baren sen drog jag. Det var inte så snällt att lämna honom där kanske men jag fick lite panik. Sen träffade jag en jävla sports management-kille. Han var också trevlig och gillade film. Men han var fortfarande inte riktigt min typ. Han var dock ingen lagsports-kille och det är ju ett plus. Jag gillar inte lagsportskillar. Hur som helst kommer jag inte träffa mer killar på en månad nu för nu ska jag inte festa mer!

Trots att jag hade jättekul gick jag hem ganska tidigt. Jag tror klockan var typ halv ett eller nåt. Tog en taxi för det regnade och när jag lade mig i sängen snurrade allt och jag såg dubbelt så det var skönt att sova. Idag har vi varit på McDonalds och ätiot Qp-cheese. Mumma! Det blev dock ingen kult-bio för vi kom inte in i lokalen så jag kommer dra igång den kanske nästa vecka eller nåt.

Nu ska jag ta och betala lite räkningar och sen sova. I morrn tänker jag handla mat så jag kan äta lite gott. Funderar på att göra köttfärssås och köttbullar, kanske broccoligratäng också eftersom det inte blev någon idag. Jag ska plugga i morrn också. Känner att jag måste göra ett bättre intryck på Edward nästa seminarie. Jag lägger upp bilder från sittningen i morrn också, orkar inte göra det nu. Ååh, jag fick förresten ett väldigt trevligt sms av en kille jag träffade i Övik i somras. Jag saknar Övik lite, men snart kommer både pappa och Elin hit och sen hoppas jag kunna åka hem till halloween. Nej god natt nu!

Puss!

Sittning + inspark

God morgon! Idag är det äntligen dags för sittningen och insparken. Som vi har väntat! Jag ska alldeles strax börja städa och fixa allt inför förfesten. Våra kära blåbär ska komma hit klockan fyra och då gäller det att vi sätter alla låtar som kommer sjungas (läs brölas) på sittningen. Jag är inte ens säker på vad jag ska ha för kläder i kväll. Det står mellan fyra olika klänningar, varav en är en riktig prinsessbakelse (inte riktigt jag), en är jätteoskön och jag kommer måste öppna den efter första tuggan, de andra två är mer jag men inte så "sittning-fina". Jag får se vad det blir. Förra året hade jag en av mina favoriter från Asos. En svart utställd historia, nästan lite femtio-tal.

Det jag längtar nästan mest till är egentligen att ta ett bad, lägga på en ansiktsmask, tvätta håret och raka benen. Jag känner mig riktigt äcklig idag. Sen längtar jag till maten. Jag tror det kommer bli nån köttbit av något slag och det har jag inte ätit på vääääldigt länge nu. Jag funderar förresten på att göra broccoligratäng med kassler i morrn. Får se hur avancerat det är först antar jag. Med lite otur blir det en pizza igen, hahaha! NEJ!

Nej nu ska jag göra is och lägga in mina baccardi breezer i kylskåpet. Ha en bra dag!

Puss!

Upploppet

Goder afton! Jag skulle blogga igår men jag kom hem från upploppet, åt en pizza och slocknade klockan åtta. Jag vaknade dessutom åtta i morse och snoozade till nio, jag låg alltså däckad i tretton timmar! Kan vara rekord för mig. I morse klev jag upp tidigt och skulle plugga inför seminariet. Jag orkade inte göra allt för det var ganska svårt och mycket. Det gick åt skogen på seminariet. I vår grupp går en kille som ser precis ut som Edward Cullen från Twilight. Han är så jävla het! Jag skulle i alla fall dela upp en mening i post-modifying, head, pre-modifying och så vidare. Låter lite som grekiska för mig och jag kunde inte ett skit. Det blev pinsamt och självaste Edward måste ha tyckt att jag var dum i huvudet. Skämmes tamefan! Skit i honom, han är säkert ung..

I kväll har jag, Maria och Michaela haft myskväll och vi fick finfint sällskap av två tappra blåbär, Maria och Anna. Vi spelade lite spel och såg en skräckfilm, den var inte så läskig dock, mest söt. Nu har alla gått hem och jag måste säga att klockan är mycket (01.20). Läggdags!

Men först några ord om upploppet igår. Vi var alltså hippies, MKV älskar för att vinna! Vi hade skitkul, sjöng sånger, älskade, irriterade de andra grupperna och kämpade på som fan på de olika stationerna. Bland annat skulle vi plocka upp prylar ur ett gyttjebad, nynna låtar som de andra skulle gissa, älska sönder ballonger, köra mariokartbilar och såpabacke. Det var hur kul som helst. Jag hoppas det gick bra för oss, känner att vi hade lite vinnarskalle igår jämfört med tidigare. Här är bilderna i alla fall!

MKV älskar för att vinna!

 

Leran

 

Fin fina hippies!

 

Michaela, jag och Maria

 

Okej, Maria ser inte ut att njuta men de älskade verkligen sönder den där ballongen.

(jag övervann förresten min ballongskräck där)

 

Vi kanske inte vann men Maria var superglad ändå. Vi var ju trots allt hippies!

Hiiippie hippie, hiiiippie hippie daaance!

 

Nu ska jag sova!

Puss!


Bilder från 7-kampen

Bättre sent än aldrig?


Michaela, Lill-Camilla och Maria


Överkulla Carin och jag


Viskleken...


Jag får säga som Michaela: "vi kanske inte är bra men vi är snygga"
Efter tio minuter gick tiden ut och vi förlorade..


Thugz


Nöjd efter mina gratiskorvar och blöt i håret sen jag skulle hitta ett äpple i en vattenbalja.


Snutteblåbär: Maria, Lill-camilla och Lill-Jennifer


Lite halvtaskig bild men, detta är alltså dementorerna från Borlänge. De är läskiga och otrevliga.

Nu hoppas jag mitt magont hinner gå över till i morgon för då vill jag vara med på upploppet. I annat fall tänker jag ligga på mitt rum och tjura (eventuellt plugga) och tagga inför sittningen som jag måste vara frisk till! Nu ska jag plugga vidare, har redan läst tre texter idag, vilket tog typ en timma. Nu har jag två föreläsningar att streama till på seminariet på fredag samt några sidor ur ett gramatikhäfte som skall lösas. Det är hemläxa återigen och det är lite mysigt faktiskt. Om jag hinner och orkar ska jag se en film i kväll också. Kanske Fantastic Mr.Fox. Den är så bra. Take care now, bye bye then!

Puss!

Kult

I år är tanken att jag ska starta upp Kult. Kult är alltså en studentförening speciellt för medieutbildningarna på Högskolan Dalarna. Jag ska visa filmer (studiesocial verksamhet) och utföra utbildningsbevakning. Jag tänker skita i utbildningsbevakningen i år för jag fattar inte ett skit av den. Däremot ska jag fokusera på att göra Kult bra och roligt. Jag har värsta visionerna och idéerna nu. Först och främst ska jag visa skitbra filmer. Har för mig att filmerna förra året inte var några höjdare. Det blir det ändrig på i år. Sen kom jag på den fenomenala idén att arrangera en sittning! Smart va!? Sittning är alltså en middag för studenterna, man äter gott, dricker gott och eventuellt leker lite lekar och sjunger. Då kan man ha ett film- och musikquiz, plus att Alma som jag och Michaela pluggar med nu skulle kunna vaa DJ på kåren efteråt. Jag älskar min nya idé!

Jag har dessutom hört flera stycken som vill gå med, det bådar ju jävligt gott (nog för att jag var bombsäker på att jag skulle gå med förra året vilket jag inte gjorde). Jag fick hem mina nya filmer idag också. Ska visa Alice in Wonderland på söndag, första Kult-filmen denna termin. Jag är sugen på att se den idag, men jag spar mig till söndag. Har ju trots allt sett den två gånger redan och jag vill ju inte tröttna på den än! Fick också hem Metropia och Fantastic mr.Fox. De har jag sett säkert tre gånger vardera i sommar också, men jag älskar dem!


Filmgodis!

 

Nu ska jag plugga lite och beställa kurslitteratur. Böckerna jag beställde förra veckan har kommit nu så jag måste hämta ut dem. Jag har dock funderingar på att skippa all tyska i höst och ta den nästa år. Jag känner att jag inte kommer hinna med plus att jag redan ligger efter med någon uppgift på grund av insparken. Jag kan läsa tyska sen. Hörs, hej!

 

Puss!


En dyr natt..

God morgon! Jag har haft en hektisk natt. Pluggade lite till seminariet innan jag lade mig, kom i säng strax innan elva. Jag vaknade innan ett av att jag hade så jävla ont i magen. Det gick verkligen inte att sova. Jag brukar ofta ha ont i magen men det går alltid över när jag sover, men det här gjorde ont på ett helt annat sätt. Låg kvar några timmar och tänkte att jag skulle kunna somna men det gick inte och det gjorde bara ondare och ondare så jag trodde det var blindtarmen eller nåt och ringde 1177 (tror jag det var) och de tyckte jag skulle åka in till akuten. Så jag ringde taxi, tog på mig en tunika, inga byxor för de skulle trycka på magen och göra ont sen snabbade jag mig ner till taxin. Jag hann bara ner för trappan sen spydde jag. Min spya ligger i gräset utanför porten. Den smakade skitilla av mina chicken nuggets med ost dipp. Kommer fan inte kunna äta det idag.. Eeeeller?

Åkte sen in till akuten och blev mottagen av en skitsnygg läkare, tror han var kirurg. Han tog några rör blod från min arm. Det var inte så farligt, kanske skulle ta och bli blodgivare ändå. Det enda som syntes i blodet var tydligen att antalet vita blodkroppar var lite lägre än normalt, annars är jag frisk som en nötkärna. Jag fick ligga inne på en sån där brits eller vad det heter (som man blir undersökt på) några timmar, somnade nog ett litet tag, sen kom en annan läkare in och kände på magen och sa att det såg bra ut och att jag kunde åka hem men att jag skulle komma tillbaka om det fortfarande gör ont under dagen. Det gör fortfarande lite ont, men jag tänker inte åka tillbaka i onödan för det gör inte lika ont som i natt. Då var det fruktansvärt. Det kan vara blindtarmen sa han. Det brukar kunna visa sig på olika sätt, men jag tänker hålla tummarna för att det inte är det. Det blir dock en nykter kväll för mig idag. Jag följer nog med på kareoken men jag kommer inte dricka.

Min natt gick alltså lös på 300 kronor i taxipengar helt i onödan, haha! Jag kanske är hypokondriker ändå, men jag har verkligen aldrig haft så ont i magen i hela mitt liv. Det blir dessutom inte bättre av att jag har träningsvärk i hela magen.

Hoppas ni haft en bättre natt än mig. Nu blir det frukost.

Puss!

Nya kuddar..

På måndag gäller det, då ska jag (om jag känner att jag har råd) skaffa ett gymkort, kicka igång min vita månad och sluta äta skit. Jag är så fruktansvärt otränad så det räcker inte med träningvärk av brännbollen utan nu har jag en ny träningsvärk, från 7-kampen igår! Det enda jag gjorde var att gå som en skottkärra, gå krabbgång (när man går på alla fyra med magen uppåt) och ett parti scoutfylla (här kallas det tydligen nors julafton eller nåt sånt). Jag har skitont i ryggen och magen! Fattar inte hur det ens är möjligt.. Jag var lite duktig idag och promenerade in till stan i alla fall. Nu har jag äntligen köpt kuddar till sängen. Jag vet dock inte om de passar. Vad tycker du?

 

Jag kan ju inte påstå att jag har speciellt orientalisk stil i övrigt.. Får se om jag behåller dem, jag gillar ju kuddarna som de är men de ser så malplacerade ut i mitt rum. Förresten, skulle ta ut 300 kronor idag. Det blev lite oturligt 3000. Nu är man tät :P

 

Nu ska vi strax iväg och grilla. Jag är skithungrig. Dock blir det en tidig kväll för jag har seminarie halv nio i morgon och jag måste dessutom läsa lite innan jag somnar i kväll. Jag hoppas jag kommer hem i tid. Jag ska grilla korv! MUMMA!!! Jag har dessutom varit jättesugen på chicken nuggets de senaste dagarna så det köpte jag idag. Ska äta det i morrn tror jag. Jag köpte dessutom fyra ostdippar på sibylla som jag ska äta till. Hur gott lät inte det?

 

Nej nu måste vi kila. Jag lägger upp lite bilder från igår senare (om jag hinner).

 

Puss!


Youth in revolt

Fan vad jag bloggar idag. Känner mig nästan som Kissie, men snäll. Har just sett Youth In revolt. Den var så jävla roligt, jag skrattade hela tiden (kan iofs vara för att jag är dödskär i Michael Cera). Rekomenderar den starkt.

Nu är jag snart färdig med tvätten. Tyvärr var min torktummlare trasig så alla handdukar och sängkläder var fortfarande blöta. Slängde in dem i Maria tumlare så jag hoppas de hinner torka innan tvätttiden är slut. Jag är lite pissed för jag har nog tappat två örngott när jag manglade sist. Mangeln gick sönder och jag fick panik så jag kan mycket väl ha glömt dem i den. Jag får använda omatchande örngott antar jag. Måste dock köpa några snygga kuddar till sängen för den ser död ut just nu med ljusgrå enfärgade sängkläder. Jag vet bara inte vilken färg jag ska köpa. Är sugen på rosa/guld kanske, eller lila. Jag får se vad jag hittar.




Sexy biatch!

God natt!
Puss!

Bra idé!

Jag fick just en skitbra idé! Såg Broken Flowers i morse och Don Johnston (Bill Murray) satt i sin ensamhet och drack en flaska champagne och jag blev skitsugen på champagne men som student har man inte riktigt råd med det så nyss kom jag på bästa idén ever. Jag ska vara nykter en månad och när jag varit det tänker jag fira med en flaska riktigt god champage! Jag har redan fått med mig Maria, nu ska vi försöka övertala Michaela att hoppa på också. Tänk efter hur mycket pengar man lägger på alkohol när man festar varje helg. Man går ju plus även om champagnen kostar typ 400 spänn. Plus att man verkligen har något att se fram emot.

Nu längtar jag redan till vår nyktra månad! Den månaden ska jag också äta nyttigt och träna mycket. Vi åt förresten ingen pizza idag, det blev kinamat i stället, på stället som tjejen som Mats Alm dödade jobbade på. Värsta kändishaket med andra ord. Det var dessutom godare än pizza och nyttigare. Känns bra som tusan! Jag är glad idag även då jag stötte på värsta hatobjekten på mötet idag och hatade jättemycket (men mitt hat är ganska milt och oskuldsfullt och grundar sig ofta på fördommar). Jag är faktiskt en bra människa. Jag ska nog börja ge blod snart, om jag vågar. Jag är jätterädd för sprutor och speciellt slangar som går ut ur kroppen och tömmer en på blod. Men det är ju för en bra sak.

Önska mig lycka till!

Puss!


Träningsvärk & pizza

Jag har träningsvärk!!! Jag är seriöst i sämst form ever. Vi spelade alltså två matcher brännboll igår och jag har så ont i överkroppen och låren att jag varken vill skratta eller hosta idag för det gör så fruktansvärt ont. Då kan man kalla sig otränad. Brännbollen var ganska kul i alla fall. Vi var inte så bra men vi gjorde vårt bästa. Jag och Michaela var dessutom riktigt bra som hejarklack ett tag. Jag tror att PA-laget blev lite irriterade på oss för vi hejade så bra.

Efter brännbollen skulle jag ju se Hoffmaestro men det sket jag i. Var lite småfull och trött så jag sov ett tag i stället. Sen hade vi en liten mysig förfest hos Michaela och efter det cyklade vi till regementet. Det är alltid så konstigt folk där, bara musikmänniskor typ. Jag hittade en snygg kille. Han såg ut som en vit Snoop Dogg. Hans kinder var hur insjunkna som helst. Jag gillar det. Sen när vi skulle hem såg vi min älskade lilla rödbralla. Han är så söt! Vi åkte i alla fall hem tidigt och skulle se Year One. Jag och Maria somnade på två sekunder och Michaela satt kvar ett tag. När jag vaknade var jag ensam i vardagsrummet. Maria hade vaknat strax innan mig och då var Michaela borta. Jag älskar hur tungt man kan sova när man är lite full.

Nu ska vi snart cykla in till kåren för ett möte med resten av fösarna och sen tänker jag köpa en pizza på Varpan. Har inte ätit någon pizza sen jag kom hit. Eller jo, en på American Pizza, men den räknas inte för det är inte Varpan! Sen får det vara nog med pizza för ett tag. Det blir inte direkt de två nyttigaste veckorna på året de här insparksveckorna inte. Men roligt har vi. Jag ska handla idag också, och tvätta. Känner att kläderna vi haft under insparken är i stort behöv av sanering. Nu måste jag knåpa ihop en liten inköpslista. Här är bilder från insparken.

Puss!


Lite blåbär


Sötmicka!


Nollställd Maria


Hippiefösare på brännbollsturneringen


Vårt tappra brännbollslag!


MKV:s hejarklack


Hanna, Maria och Robin på mysförfesten


MYS!


Brännboll

God morgon sockertoppar! Uppe med tuppen och är inte ens bakis trots att det var fredag igår. Tanken var att vi skulle åka till Kåren i Borlänge men det var inga blåbär som ville åka dit så vi tog med oss våra två tappraste blåttisar och hade filmkväll hemma hos mig och Maria. Vi såg Tootsie och Juno och åt chips med dipp och popcorn. Jag blev proppmätt och fick nästan lite ont i magen. Nu blir det inga chips på ett tag. Det var dessutom bara gott de första tuggorna (nu lät det lite som att jag typ åt en hel portion, det lät fel.. eeeeeller?).

Idag ska vi spela brännboll. Jag hatar brännboll! Det är så jävla tråkigt. Men vi ska spela det i alla fall, mot dementorerna från Borlänge dessutom. Jag hatar dem med. Måste åka in till stan och köpa lite grejer innan vi åker upp och träffar våra blåttisar (blåttisar = blåbär). Efter brännbollen tror jag vi ska se Hoffmaestro. Kommer bli nice som fan för jag missade ju dem på P&L.

Nu ska jag städa undan lite från gårdagen, om jag hinner, ska sminka mig först sen måste jag hinna med bussen. Ha en bra dag allesammans!

Puss!

Bra kväll!

Skulle bara meddela att kille "röd brallan" som jag spanade in första insparksdagen var på kåren i kväll. Jag nöp honom i rumpan sen gick jag väldigt diskret därifrån. Han märkte inte att det var jag (vill jag tro). Sen pratade jag med honom senare (när han pratade med en bekant) och efter det nöp han mig i stjärten, sensuellt. Sen pratade jag med honom lite till. Han gillade Jedi Mind Tricks, Cypress Hill, Wu tang och Method Man. Jag är lite kär! Han har halvlångt, lockigt brunt hår, mustasch och snygga kläder. Minns inte vad han heter men det är säkert något fint. Han vill ha mig. Pungt (hahah pung-t) slut!

Smygpremiär på kåren i kväll

Det borde kunna bli hur bra som helst. Det blir ingen förfest här som tur är, kommer inte bli det på ett bra tag känns det som. Vi bodde alltså i förra lägenheten i ett helt läsår och fick aldrig några klagomål och nu har vi fått två på två veckor. Kanske skulle bjuda grannarna på muffins? Insparken är iofs snart över och våra vanliga förfester brukar vara så lugna och fridfulla så det ska inte bli några problem.

Stal lite bilder från Marias blogg:


Köket var ganska mysigt till en början, sen blev det proppfullt.


Vardagsrummet var ännu mer proppat.


Hallen var dock värst. Ett tag gick det inte att stänga dörren...

Idag har jag  varit på min första lektion. Jag fattar inte ett skit av hur schemat ser ut eller vilka böcker vi ska köpa. Jag vet dock att det kommer bli en hektisk höst med både engelska (som tydligen kommer ha ett stenhårt tempo) och min lilla tyska. Jag kanske blir ambitiös ändå, jag tänker hålla tummarna och inte festa så mycket. Då kanske jag klarar det.

Min tå som jag skar upp i går kräver nog sjukvård är jag rädd. Jag har haltat mig fram hela dagen. Det gör skitont! Nu ska jag ta en snabb dusch och sen hugger jag in på mina baccardi breezer som är huuur goda som helst. Min första mango var en skräckupplevelse men den var nog dålig för nu är de mina favoriter. Jag har även en körsbärsöl. Jag funderar dessutom starkt på att hänga med ett par blåbär på jazzklubb i stället för förfesten på Bojsen. Jag har ju länge velat gå på jazzklubb. Det kommer bli lite dyrare men det är det kanske värt. jag får ju snart studiemedlet (vilket kommer gå enbart till mat och litteratur).

Nej nu ska jag dricka upp min mjölk och ta en dusch.

Puss!

Kaos!

Ojojoj, jag säger då det.. Jag och Maria stod för förfesten i kväll. Det skulle egentligen bara bli MKV-folk men slutade med att ljudkillar, manusförfattare och PA-människor kom hit. Vi var samanlagt 65 pers i vår lilla lägenhet. Ett tag gick det inte ens att komma in i lägenheten. Jag tycker riktigt synd om våra grannar, men å andra sidan var folket ute innan halv elva. Dock stod en granne på gården i morgonrock och ropade att hon skulle ringa polisen. Det kom ingen polis som tur var. Nu blir det inga fler fester på Jungfruvägen 9a på ett bra tag. Jag och maria var i alla fall nyktra som tur var, annars hade det kunnat gå riktigt illa. Vi skulle egentligen in till Etage efteråt med våra blåbär men det var ungefär en halv miljon flaskor och glas i hela lägenheten så vi stannade hemma och städade och såg en film i stället.

Tidigare idag hade vi skattjakt på stan. Vi klarade den ganska bra, hade kanske inte så jättekreativa lösningar men vi fick tag på allt tror jag. I morgon ska jag med bussen klockan 08.10, har min första lektion i engelska. Känns spännande, dock har jag inte fått mina böcker än. Beställde kurslitteratur för 1500 kronor! Kommer vara skitfattig efter jag betalt det och fört över pengar till pappa. Men å andra sidan ska jag ju börja leva som en student nu. Jag måste bli ekonomisk! Nu tänker jag lägga mig och tänka på att jag får ha vanliga kläder i morrn. Jag slipper äntligen den blå fula jävla fösartröjan. Den är förresten dyngblöt för ett av uppdragen idag var att hitta en våt fösare. Jag och Michaela badade i en fontän. Det var kallt och jag skar sönder ena tån på en sten. Den gör skitont och blöder nu. Nu blir det sängen så jag orkar upp i morrn. Måste hitta ett skrivblock också nu när jag inte har Snövit längre. Jag hoppas jag får min laddare snart. Jag saknar min söta lilla dator.. God natt!

Puss!

RSS 2.0