Bra dag!

Jag vaknade på strålande humör idag. Ledig från skolan (vilket jag i och för sig varit sen jul ungefär), hade en riktigt bra känsla i magen efter ett underbart litet telefonsamtal igårkväll och som ett brev på posten fick jag ett paket av brevbäraren. Paketet var dock från Elin och på framsidag stod det "din nyfikne jävel - öppnas på födelsedagen!". Elin känner mig för väl.. Men jag ska försöka hålla mig i två dagar men jag kan lova att det första jag gör när jag vaknar på torsdag är att slita upp paketet. Jag är nog den mest nyfikna människan på jorden så detta blir ett jädra test.

När jag hade gjort i ordning mig gick jag in till stan och tog en fika med Maria och efter det kom Michaela in och mötte upp oss. Jag passade på att köpa en bok till en kurs som heter "Oral skills & Culture". Vi ska läsa en bok på engelska (ca 150 sidor) och sen skriva en rapport på 500 ord. Hur soft som helst! Dock är boken jag köpte nästan 500 sidor så jag känner att jag kanske är lite överambitiös här. Det är i alla fall en biografi av sångaren i Red Hot Chilipepers och den heter Scar Tissue. Verkar riktigt bra plus att jag älskar biografier OCH Red Hot Chilipepers så det kan ju inte vara annat än en vinnare.

Igår började kursen Oral Skills & Culture och det verkar vara världens mysigaste kurs. Läraren är dessutom världens underbaraste lilla människa. Hon var så söt, glad och entusiastisk. Jag har höga förväntningar på kursen. I morgon börjar en annan kurs "Writing in English for the Media" tror jag den heter. Verkar inte riktigt lika rolig men jag håller tummarna för att jag klarar den.

Den senaste veckan har jag haft dille på The Wire. Jag har snart sett fyra säsonger, och då bör tilläggas att varje säsong är 12-13 avsnitt á en timma så jag har sett många timmar The Wire. Det jobbiga är att jag blir alldeles kokobahia av att kolla på en serie så intensivt. Jag blir så glad när det händer något bra för de jag gillar och skitledsen när någon favorit åker in i finkan eller dör. Igår åkte Omar in och jag började nästan grina.. Jag funderar på att ta en liten paus men jag vet inte om jag kan.

På torsdag blir det i alla fall kalas här hemma. Jag har ångest, jag vill inte fylla 23! Men jag ska göra marängtårta som plåster på såren. Hur som helst känner jag mig som 16-17 och jag tänker fortsätta med det. I morgon ska jag dessutom på cellprovs-kontroll hos gynekologen. Det måste man göra när man fyller 23. Ska bli väldigt spännande. Ända sen jag fick brevet har jag varit bombsäker på att jag har livmoderhalscancer. Det har jag nog inte..

Nu ska jag lägga mig och läsa min nya bok och jag tänker hålla tummarna för att det är enkel engelska annars blir jag riktigt less. Jag läser så jävla sakta nu för tiden. Men jag antar att jag blir bättre och bättre på det ju mer jag läser. Ha en bra dag allihop!


Jag kan vara nykter på krogen (men då är jag jävligt ful också) !

Puss!

Monday monday

Då var man hemma i Falun igen. Resan gick bra. Jag såg några avsnitt The Wire och lyssnade på A Tribe Called Quest och på tåget mellan Gävle och Falun fick jag sällskap av Jocke som var ett MKV-blåbär i år. Jag hade dock lite otur när jag kom fram till Falun för jag hade ju optimistiskt nog tagit min minsta resväska för att jag inte skulle packa med massa onödiga saker. Väskan blev beklagligt nog alldeles för tung och handtaget som man drar i gick sönder så jag fick bära väskjäveln från tåget till bussen. Den var tung! Sen när jag kom fram till bussen upptäckte jag att jag hade blod på hela handen för ena knogen hade gjort illa sig. Det såg nästan ut som att jag hade slagits och jag kände mig riktigt bad ass.

Idag var tanken att jag skulle kliva upp 10.00 men jag var skittrött när larmet ringde så jag ställde fram det en halv timma men råkade somna om och vaknade i stället 12.30. Illa Pernilla! Men det betyder att min sovmask fungerar bra i alla fall. Jag älskar den lite grann nu. Idag ska jag försöka plugga lite, handla mat och i kväll ska jag se Familjen Annorlunda. Det känns dessutom superbra att jag städade och rensade lådor och skåp innan jag åkte till Övik för nu är det ordning och reda på mitt rum!

Helgen i Övik var riktigt bra också. Begravningen var fin men jag grät som en liten snorunge. Det var många som kom dit och de spelade väldigt fin musik. Jag ska ta och skriva ner hur min begravning ska vara så att den blir som jag vill när den väl inträffar. Jag menar tänk om jag blir påkörd av en bil och dör nästa vecka och  begravningen blir bajsdålig. Skulle ju vara ganska ovärt.

Meeeeen, jag hann ju inte bara med begravningen i helgen. Jag hann umgås mycket med en speciell vän också. Natten mellan fredag och lördag kan ha varit den bästa natten i mitt liv (okej kanske en överdrift där men den var jävligt nice). Sov dock inte så mycket och var helt död på lördagen. Jag hann i alla fall träffa Lina en snabbis också och sen åt jag middag med släkten. Hur som helst var helgen riktigt bra och det kändes lite tråkigt att åka ner igen. Jag hoppas jag kan åka upp igen nån gång i vår.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag ta tag i min litteraturuppsats. Jag blev förresten godkänd på Language usage-kursen. Min uppsats om alkohol och cannabis gick med andra ord hem, ME HAPPY! Ha en bra dag vänner!

Puss!

Detta var inte igår...

Jag har haft lite av en bloggpaus några veckor nu och det känns skönt. Jag har varit tvungen att koncentrera på skola (vilket jag inte heller har gjort). Jag har haft typ 5-6 uppsatser att skriva/kompletera och jag har skrivit EN. Skulle egentligen skriva idag också men nu har min dator fått virus. 38 stycken för att vara exakt. Men det kunde inte ha kommit mer lämpligt för i eftermiddag åker jag upp till Övik och då kan pappa fixa. Det jobbigaste med de där jävla virusen är att jag inte kan öppna några program, vilket inkluderar spotify! Nu sitter jag och lyssnar på min mp3 som bara innehåller massa gammal musik. Inte ultimat med andra ord.

Jag skulle som sagt plugga när jag kom hit till Falun men det har misslyckats fatalt. Jag började med några saker men körde fast och sen lade jag av. Nu har jag dock skrivit en uppsats på över 1300 ord om alkohol och cannabis, på engelska (som jag hatar!). Den blev ganska bra faktiskt och nu hoppas jag bara att jag har lagt upp strukturen rätt så jag blir godkänd.

Istället för att plugga har jag legat sjuk och näst intill apatisk i sängen och tittat på serier. Jag har sett nästan alla säsonger Trailer Park Boys, alla säsonger The Office, säsong 1&2 av Bored to death plus massa filmer. Detta betyder att jag vänt på dygnet helt. Jag somnar typ... Eller jag ska säga såhär; jag kliver upp tolv på dagen och kan inte somna förän.. Ja, det började med att jag somnade kanske 02.00 och nu somnar jag kanske 05.00. Lyckat! Men idag kom jag faktiskt upp 10.20 ungefär. Jag köpte en sovmask igår som funkade ganska bra. Det blev svart så jag kunde slappna av när jag skulle sova. I morgon måste jag upp ännu tidigare för då ska jag på farfars begravning som börjar 11.00 (tror jag).

Det är alltså farfars begravning som är anledningen till att jag åker upp till Övik i eftermiddag. Jag ska även äta middag med släkten på lördag och förhoppningsvis även hinna träffa en god vän. Det blir däremot inget festande, tror jag. Jag har nu bestämt mig för att skära ner på utekvällarna. Jag var hemma och myste förra helgen, helgen innan det var jag dock ute. Det var inte speciellt kul om jag ska vara ärlig. Jag är inte ens festsugen. Ibland är jag i och för sig sugen på lite vin eller baileys på kvällarna för att bli trött eftersom jag är så pigg jämt. Är lite sugen på att skaffa sömnpiller. När jag var sjuk fick jag smärtlindrande som var ganska starka och när jag tog två blev jag alltid skittrött så jag somnade och sov hur bra som helst. Jag har annars en tendens att drömma mycket och sova ganska oroligt. Jag tror det är därför jag måste sova så länge..

Nej nu ska jag ta och packa klart. Detta blev trots allt ett ganska innehållslöst och tråkigt men ack så långt inlägg. Ha en bra helg allihopa (jag säger det redan nu eftersom jag åker hem och gör helg redan idag, nog för att jag har haft helg i två veckor redan).

Puss!

2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag feströkte en hel del. Nyårslöfte: sluta med tobak!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jajg hade inga, tror jag.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Min vän Bea fick en son.
4. Dog någon som stod dig nära? Farfar
5. Vilka länder besökte du? Inga alls..
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha 2011? Ordning och reda, regler, diciplin, en RIKTIG nykter månad och pengar.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 24e december, julaftonen då farfar dog.
8. Vad var din största framgång 2010? Jag kom över mitt ex.
9. Största misstaget? Hahahahaha! Jag har gjort så många misstag så oj oj oj.. Men det absolut största måste ha varit att välja Engelska 1 i skolan. Det gick inte så bra.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag hade riktigt ont i magen ett tag i höstas. Trodde att det var magkatarr men det var det nog inte.
11. Bästa köpet? Jag har köpt mycket bra i år (det gör jag jämt) men
min nya mössa med en rävboll på är riktigt go.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och alkohol? Alkohol väger nog över en aning. Sen har jag köpt mycket mat också.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag är ofta glad. Mina vänner har gjort mig riktigt glad i år.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Alla låtar vi lyssnade på under Peace and Love, Robyn, Johnossi, Roky Ericson och Miike Snow bland annat.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var nog rätt ledsen ett tag men sen gick det över och då blev jag nog lika glad som jag oftast brukar vara.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sparat pengar
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Festat.
18. Hur tillbringade du julen? I Bjästa
19. Blev du kär i år? Jag blir alltid kär ;)
20. Favoritprogram på TV? Svenska Hollywoodfruar
21. Bästa boken du läste i år? Notes on a scandal.
22. Största musikaliska upptäckten? Jazz.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Pengar och ett ligg (mohaha)
25. Något du önskade dig men inte fick? Jag minns inte riktigt
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag hade ett litet kalas hemma som slutade på Etage och kasern. Blev hes som en kråka och sjöng Lady Gaga. Jag hade faktiskt riktigt kul.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade haft lite mer pengar och mer diciplin i skolan och inte valt att läsa engelsk gramatik.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Som den brukar vara. Ganska stilren och enkel och mycket svart.
29. Vad fick dig att må bra? Att sitta på mitt rum och lyssna på musik och bara njuta.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Lite otippat kanske men jag måste säga att det var Hayden Christensen.
31. Vem saknade du? Elin, Hanna, Lina och alla andra här hemma. Sen saknade jag mamma och pappa i höst då jag inte åkte hem något. Ett tag saknade jag mitt ex också men det gick över.


Sluttampen i Övik

Nu är det bara i morgon kvar i Övik för på tidsdag åker jag hem, och det kanske blir bäst så.. Nu har jag lyckats köra av vägen, IGEN! Jag körde ju som bekant av vägen för ett par år sen också. Då gick det inte så bra. Jag fick sladd på E4n nere vid Sundsvall och åkte in i mitträcket, snurrade något varv eller två och hamnade i diket. Då var jag dock tvungen att bli bärgad till IKEA, sen kostade reparationerna en jävla massa kosing. Nu hade jag tur. Jag fick möte på en ganska smal väg och skulle vika ut lite men åkte ner i diket med halva bilen. Som tur var kom snälla Kurt och bogserade upp mig och det hände inget med varken mig, Elin eller Ruben (bilen). Jag är verkligen sämst på att köra bil. Det är ett under att jag fick körkortet.

Idag har jag varit med Lina på stan. Jag köpte två par byxor, ett par som var nedsänkta från 800 kronor till 240! Ett riktigt kap. I kväll har jag varit med Elin och fikat i stan. Jag tog två kulor glass, polka och bubbelgum, med saltlakritsströssel. Bubbelgum smakade skit, eller det var mest konsistensen som var äcklig. Sen såg vi New York I love you. Jag såg den tidigare i veckan också men den var riktigt fin. Vi började också se Nine vilket till min förskräckelse var en musikal! Jag HATAR musikaler, det är det jobbigaste jag vet. Vi såg bara ett litet tag sen bytte vi film.

I morgon ska jag lägga upp mina nya byxor, se om Mr. Nobody och träffa Elin igen. På tisdag bär det som sagt av till Falun igen. Då kanske jag blir lite bättre på att uppdatera min blogg igen. Då ska jag lägga upp bilderna från nyår också.

Nu ska jag lägga mig så jag vänder tillbaka dygnet sen nyårsfirandet.

Puss!

RSS 2.0