Plugga

Mätt och belåten. Fan vad god mat jag åt idag. Det blev pastasås med bacon, spenat, vitlök och creme fraiche som smakade franska örter. Jag är en riktig liten mästekock ibland. Det blev en riktigt tidig middag. Jag var så hungrig på seminariet idag att jag åt typ halv fyra, lite farmor och farfarstyle sådär. Nu ska jag läsa lite sen kommer Michaela hit och vi ska, hör och häpna, plugga.

Jah ser riktigt fram emot helgen. Troligtvis ska jag på pulkarace på lördagkväll. Jag funderar på att köpa ett tefat. Jag älskar att åka tefat, men det kan vara lite farligt. Vi ska nog dricka lite också. Jag undrar om man kan värma baileys med lite mjölk i micron så det blir som varm oboy eller något. Det kanske blir skitäckligt, men det kanske funkar. Man vet ju inte om man inte provar! Inte för att jag gillar varm choklad men..

I natt drömde jag att mamma ringde en måndag och sa att hon satt och drack vin, sen drömde jag att jag och Alexandra var på Kicks i Övik och jag var helt lyrisk för det fanns så många märken som inte finns i falun. Jag längtar hem lite. På torsdag ska vi se Barry Lyndon på KULT. Jag kollade en trailer tidigare idag. Det ser ju inte lovande ut kan jag tala om. Den verkar handla om krig på 1600, 1700 eller 1800-talet. Jag hatar både krigsfilmer och filmer som utspelar sig långt tillbaka i tiden. Men det är Kubrik som gjort den så den kanske är bra ändå. Jag vill se den hur som helst, det är ju trots allt en kultfilm man borde se någon gång i livet.

Nu ska jag slänga mig i sängen och läsa klart det sista innan Michaela kommer hit. Ha en trevlig kväll.

Puss!

God natt underbara lilla tv-måndag!

Okej, jag har inte lyckats plugga så mycket idag. Jag sov jättelänge och drömde massa saker. Jag drömer ofta om min morfar har jag märkt. I natt drömde jag något konstigt som utspelade sig i deras gamla hus, eller om det var ladugården, jag kommer inte riktigt ihåg.. Jag har i alla fall läst några artiklar som ska läsas till på onsdag. Ska försöka ta tag i den sista i kväll eller i morgonbitti ockspå men den var typ 60 sidor lång och inte speciellt intressant så det tar emot lite att hugga tag i den.

Idag tog jag en lite promenad in till stan. Dum som jag är tog jag skor med klack. Jag hann bara komma utanför gården innan jag insåg vilket ödesdigert misstag jag gjort. Men jag överlevde, fötterna domnade av lite på hemvägen så då gjorde det inte ont längre. Nu är i alla fall mammas och pappas julklapp köpt. Jag måste nog göra om inslagningen. Pappet hon på affären använde var skitfult. Jag hatar fula paket! Jag funderar nästan på att köpa något fint till mig själv i julklapp också. Jag hittade några snygga väskor på internet idag. De är egentligen kopior av designerväskor men ganska dyra. Jag undrar om de sr skitbilliga ut..

Nu sitter jag och njuter av tv-måndagen. Det var skitroligt på Top Model nyss. De skulle fotas tillsammans med ett får och en av tjejerna frågade om hon fick sitta på fåret! Hahaha, vilken jävla idiot. Hon fick inte det, det var ju trots allt ett får och ingen sten. Jag har sett Pinapple Express idag också. Den var verkligen kul. Seth Rogen kanske inte är världens snyggaste, och han var definitivt inte världens sexigaste röst, men han är så underbar. Jag skulle vilja vara tillsammans med honom.

Nu ska jag sova. Har ett seminarie i morgon, som tur är gjorde jag uppgiften förra veckan så den är done. God natt!

Puss!

Sockerchock!

Jag börjar nästan fundera på om jag har ett otrevligt litet foster i min livmoder. Idag när jag var på affären köpte jag fyra 1,5-litersflaskor med julmust, FEM paket kolasnören, ett sexpack Mars (glass) och ferarribilar! Okej, jag är nog inte med barn, jag önskar typ att jag var det så jag kunde ha något att skylla mitt ohyggliga sug på socker på. Jag är inte ens speciellt förtjust i socker och godis. Jag hoppas det går över snart.

Idag har jag inte gjort ett skit. Jag har legat i sängen rätt länge, spelat tetris och lyssnat på musik. Och just ja, ikväll såg jag Avatar för första gången. Som jag anade så var det inte en film som föll mig i smaken. Jag hatar skitdyra monsterproduktioner till filmer som ska vara lite roliga, romantiska, innehålla ett låååångt krig och ha ett "vackert budskap". Jävla pretentiöst dravel är vad det är och jag hatar det. Men den fick ett plus för att den hade så vackra landskap. Jag skulle vilja på på avatarplaneten.

Trots min överkonsumtion av socker är jag dödstrött. Jag ska sova riktigt gott i natt (hoppas jag). Jag är ledig i morgon men jag ska försöka komma upp i tid ändå. Skulle kanske ta och göra mina seminarieuppgifter till onsdag och fredag så de är klara. Kommer jag lyckas? Stay tuned hiphopers, stay tuned (det var från filmen Warriors tror jag)! God natt!

Puss!

Önskelista


Nakenkaninen Torkel

 

En utvecklingsstöd nakenkatt

 

En Yoda-hund

 

 


Tråkigt på Kåren

Igår var den tråkigaste fredagen på evigheter. För det första var jag på skitdåligt humör innan vi gick ut. Hela "förfesten" gick ut på att mobba Michaela. Det var i och för sig ganska roligt och hon spårade lite på krogen senare. Jag hoppas det inte var vårt fel för vi mobbade henne på skämt. Det är det som är så bra med Michaela, så fort hon säger något kan man vända det till en nackdel för henne och på så sätt få ett högt underhållningsvärde. På kåren i alla fall dansade vi en hel del. Både Michaela och Maria försvann iväg på sina egna små upptåg och jag blev ensam kvar. Skitkul. Jag träffade i alla fall några utbytesstudenter som går i vår klass och umgicks med dem i stället. Det var inte så kul och jag var tvungen att prata engelska hela kvällen.

Det blev en konstig natt.

Idag har vi käkat pizza och kollat på film. Det har varit en riktig bakisdag, men jag har egentligen inte varit så bakis. Jag höll mig rätt lugn igår OCH jag hade pengar kvar i börsen när jag kom hem! Jag var riktigt duktig. Det kanske var tråkigt för att jag inte drack så mycket, eller för att mina vänner stack? Jag funderar starkt på att sluta gå ut så mycket här i Falun. Det är ju inte direkt skitkul längre. Jag vet inte varför. Kanske för att det är så mycket yngre människor ute, eller för att det bara är tråkiga människor på Kåren eller för att jag blivit less på att festa? Jag ser i alla fall fram emot att få gå ut hemma i Övik. Det är nästan roligare än att gå ut här.

Nu ska jag läsa lite om seriemördare sen ska jag sova. I morgon kanske jag ska följa med Maria på hockey igen. Det sög ju fruktansvärt hårt sist men de kanske möter ett bättre lag i morgon, vem vet? Jag får se hur jag gör i alla fall. Ska väl försöka plugga lite också antar jag. Nej Ted Bundy, Albert Fish och Ed Gein väntar. Sov gott!

Puss!

Bajsdag!

Den här dagen suger. Först och främst sov jag i en 90säng i natt. Det var trångt, men lite mysigt ändå. Jag har ont i HELA kroppen och ett blåmärke på armen som gör ONT. Jag är trött och jag är ful. En riktig bajsdag med andra ord. Igår såg jag Paranormal activity. Jag hatade den för den var läskig som fan. Men jag fick god mat och supergod sås efteråt så det var ganska bra. Jag drack dessutom bourbon, det var konstigt. Jag är inte så förtjust i wiskey över huvud taget men det gick ner lite grann i alla fall.

I detta nu sitter jag och dricker lite baileys, mumma! Jag köpte en snygg ögonskugga idag, den heter heavy metal. Det enda jobbiga är att jag ser ut som en hora. Och jag har inga kläder att ha. Jag skulle egentligen ha en klänning som jag köpte för ett tag sedan men den är tydligen skitful och jag hatar den. Jag tror det börjat nalkas snedfylla för min del. Men jag ska ta det lugnt i kväll och försöka hitta något fint att ha på mig. Jag funderar stark på en tjusig mustasch också men jag får se hur det blir med den.


Jag hittade en rolig bild från Växsjö.

Nu ska jag bara vänta på att Maria har sminkat sig så jag kan gå och bajsa. Intressant va?

Puss!

Jag har gjort det igen!

Insåg precis att jag anmält mig till fel jävla tenta! Hur ska man veta vilken som är vilken när det finns två rutor och en text precis över båda två som säger "anmäl dig till tenta på distans"? Jag tryckte så klart i fel ruta och kom ihåg ikväll, dagen innan(!!!) att jag var tvungen att kolla upp det. Det är inte sant.. Nu missar jag alltså tentan i morgon. Har dock skrivit ett mail till läraren och frågat hur jag ska ta mig till. Det brukar ju kunna lösa sig sånt här.

Jag har i alla fall läst ut boken vi ska läsa till på fredag. Nu ska jag lägga mig i sängen och se filmen. Boken var riktigt bra, men lite obehaglig. The narrator (alltså berättaren) är en psyco-biatch och jag tror att hon är lesbisk. Det ska bli spännande att se om filmen är lika bra som boken.

I morgon ska jag handla mat, plugga och se Paranormal Activity, jag hatar att jag ska se den. Som jag har kämpat för att undvika den! Efteråt ska jag i alla fall få mat och dryck av en KILLE. Mycket lyxigt! Jag älskar killar som bjuder på mat. Förresten ringde en kille jag umgick med i somras idag när jag åt säsongens första lussebulle. Det var väldigt länge sen jag pratade med honom och han är alltid lika rolig.

Nu längtar jag till på fredag för då ska jag på ett seminarie och prata om boken jag läste (Notes on a scandal) och sen ett seminarie som jag gjorde uppgiften till redan i tisdags. Det finns faktiskt några roliga kurser denna termin. Nej jag ska ta och se filmen nu så jag får sova. Jag är skittrött trots att jag sov som en stock hur länge som helst i natt. Så god natt!

Puss!

Sov som en stock


Jag måste ha sovit hur tungt som helst i natt för nät klockan ringde i morse 06.00 måste jag ha stängt av den av misstag och somnat om och när det började borra i lägenheten brevid/under/nån annan stan vaknade jag bara en snabbis och lade en kudde på huvudet och somnade om. Jag trodde seriöst att de inte hade borrat mer men enligt Maria hade de tydligen borrat hur mycket som helst. Man sover nog tungt om man man inte vaknar av en betongborr. Kan i och för sig ha berott på att jag låg uppe och läste rätt länge i natt. Som vanligt får det konsekvenser när man sover så hårt. Jag missade seminariet som jag faktiskt hade förberett mig för. Pratade sock med läraren idag och kommer få göra det lite senare.

Nu ska jag promenera till affären och spendera de sista pengarna denna månad på lite mat, sen ska jag läsa läsa läsa och även plugga lite inför omtentan i gramatik till i morgonbitti. Idag blir det fiskpinnar och pottimos till middag. Jag tror jag ska köpa lite choklad också så jag orkar hålla mig vaken länge nog att läsa ut boken i kväll. Boken till litteraturen är rätt bra faktiskt. Notes on a scandal heter den och finns även som film (som jag ska se i helgen eller något). Den handlar om en kvinnlig lärare som inleder en romans med en av sina elever. Snuskigt och spännande, jag gillar det.

Nej nu ska jag kila till willys så jag får lite mat i magen.

Puss!

 


Pluggar

Jag ligger i sängen och försöker skriva ett tal på upp till åtta minuter om något så roligt som amerikansk utrikespolitik. Skitintressant, NOT! Vi ska hitta en artikel i en engelsk tidning som handlar om utrikespolitik i ett engelskspråkigt land. Jag har hittat en om atomvapen i Nord Korea. Det är verkligen skittråkigt. Plus att vi måste ha massa bakgrundsfakta om nyheten också. Mitt tal kommer bli bajs och jag kommer säkert bli trackad av läraren (jag gillar inte henne för fem öre). Alltså jag inser nu att du säkert tror att jag tror att man pratar engelska i Nord Korea, det tror jag inte, men USA har ett problem med det där så därför handlar det om Amerikansk utrikespolitik.


För övrigt så vaknade jag åtta eller något sånt i morse av den underbara betongborren igen. Jag hatar den mer än allt annat i världen. Det slutade aldrig borra heller utan bara fortsatte och fortsatte. Jag la en kudde på huvudet och tog en "sovmorgon", sov dock inte så mycket utan låg mest och irriterade mig på att jag inte fick sova. I morgon blir det upp tidigt i alla fall. Har redovisning av min lilla artikel klockan 08.30. Just nu blåser det som bara den ute så jag får se om jag orkar gå till skolan i morgon. Det var tydligen svinkallt ute när Maria gick till affären nyss. Nej nu ska jag försöka fortsätta med mitt tal så det blir klart. God natt!

Puss!

Älsklista

Eftersom jag skrev massa saker som jag hatar igår tycker jag att det skulle passa ganska bra att skriva ner saker som jag älskar också, för jag kanske har mycket hat, men jag har ännu mer älsk.

Här är min älsklista:

  • (mat) popcorn, sås, kyckling men inte rå, pasta, glass, kolasnören, ost, salt m.m.
  • Cola light, champis, vitamin well
  • Baileys, Bacardi Breezer, mjölkdrinkar
  • Musik
  • Film
  • Att shoppa
  • Blommor
  • Julen
  • Inredning
  • Min spegel
  • Mina kompisar och min familj
  • Repeatfunktionen (både på musik, mat, film och killar)
  • Att sova
  • Att få/ge presenter
  • Att bada
  • Rymdfenomen (typ norrsken, regnbågar, kometer, stjärnfall)
  • Stjärnhimmlen
  • Färg
  • Killar med långt hår
  • Att festa
Jag älskar mycket annat också men jag orkar inte skriva mer.

Harry Potter


Mannen i mitt liv sviker aldrig. Eller, jo lite.. Jag kan inte påstå att filmen var superduper, men den var bra. Nu längtar jag bara efter nästa del. Jag hatar när man delar upp en story i två delar. Det tar ju sån jädra tid innan man får se slutet!

För kanske första gången i mitt liv var jag på bio utan att äta popcorn. Jag som älskar popcorn över allt annat! Jag köpte däremot kolasnören, en tuttifrutti-tablettask och choklad. Jag som inte ens gillar choklad speciellt mycket, men jag upptäckte att de bara kostade 6 kronor på willys så jag köpte marabou lakrits, japp och plopp. Jag har precis tryckt i mig lakritschokladen, resten tänker jag spara till i morgon, förutom kolasnörena då som jag åt på bion.

Nu blir det sängen så jag är pigg i morgonbitti klockan åtta när de börjar borra igen. Jag längtar förresten till på torsdag för då ska jag köpa en julklapp till mamma och pappa och sen längtar jag till på fredag för då ska vi gå ut. Det känns som att jag inte gått ut på evigheter. Det var dock snart två veckor sen så det är nästan evigheter.

Puss, godnatt!

BORRJÄVEL!!!

Hantverkarna som ska fixa ventilationen i huset slutar aldrig borra och jag blir GALEN! Jag vet inte hur länge de hållit på, men jag pratade nyss med den snygga killen och han sa att de ska vara klara med borrningen på onsdag (eller om det var nästa onsdag?) och sen ska de bara hålla på på vinden och där ska de tydligen inte leva om så mycket. Detta är förresten vad de lämnade efter sig när de var klara här inne:


(Jag gjorde kissie-pilar för att det är så käckt)

Diskret låda, och sen går ända in genom Marias rum. Jag gillar verkligen att den smälter in så bra mot den orangea(stavning?) väggen. Jag hatar betongborrar. Jag hatar ganska mycket kom jag just fram till. Betongborrar, när folk biter på glasspinnar, alltså träet (jag ryser bara jag tänker på det), tandkrämsskum (speciellt andras), ubåtar, kartor (de kan vara väldigt bra att ha men när det blir en besatthet som hos min käre far är det så jävla nördigt), medeltiden och andra gammla tidsepoker, bajs, när folk spolar toaletten med locket öppet (fattar ni inte att alla bajs- och kissbakterier får liv och flyger omkring i rummet då?!) slem, folk med riktigt ful klädstil, dumma hundar, riktigt osmarta människor, folk som kastar skräp i naturen (gäller även dig Michaela) och rå kykling. Jag kommer nog aldrig sluta hata men å andra sidan, säger jag som så många gånger förr, mitt hat är inte så starkt. Det är mest ett ogillande, en irritation kan man säga. Jag hatar dig inte Michaela, jag tycker bara du är dum när du kastar papper och sånt i naturen, eller i korridoren på skolan(!!!).

Puss!

Ingen tv-måndag

Helgen i korthet: Hockey i fredags och indiekonsert i lördags. Konserten var lite mer i min smak än hockeyn. Det var tre band som spelade, det första hade en cool trummis, han såg helt galen ut. Det andra bandet hade en skitsöt sångare och det tredje bandet var skånskt. Jag måste erkänna att jag inte är ett stort fan av indierock men det är alltid trevligt med livemusik. Igår städade vi kåren. Det tog oss ungefär sex timmar att bli klara med fanskapet. Jag och Maria städade spritförådet. Det var ganska jobbigt att flytta alla spritflaskor och backar överallt men det absolut värsta var en golvbrunn som luktade bajs. Det var nog den vidrigaste stanken jag kännt i hela mitt liv. Jag kan erkänna att jag har ganska dålig hörsel, syn och minne men mitt luktsinne är extremt bra (oftast) och är det någon lukt jag verkligen verkligen inte klarar så är det bajs. Jag var nära på att börja grina så Maria var superhygglo och rengjorde skiten. Jag stod en trappa upp och rengjorde ett filter och kunde höra hur hon var nära att spy ett flertal gånger. Det krävs en riktig superwoman att klara en sån uppgift. Maria är så duktig!

Igår kväll såg jag och Joe Casino. Den är så jävla bra! Skitsnygg verkligen och sen är det väldigt bra musik i den. I morse såg jag A Serbian Film. Hade hört att den skulle vara riktigt fruktansvärd så jag fattar egentligen inte varför jag såg den. Men det var bara ett par/tre scener som jag hade svårt för, den ena var en förlossning och den andra var när de hade dragit ut alla tänder på en tjej och sen gjorde de en sak som var väldigt obehaglig. Jag tänker inte ens säga vad det var för det var lite äckligt. Jag trodde i alla fall att den skulle vara mycket värre än vad den var. Jag kanske är sjuk i huvudet eller nåt. Men å andra sidan var det ju bara en film så det var ju bara på låtsas.

Jag var nyss i stan och gjorde lite ärenden och på vägen in hittade jag den perfekta julklappen till mamma och pappa. Jag är så nöjd att jag hittade den, nu får jag bara hoppas att de gillar den. I kväll blir det Harry Potter. Som jag har längtat! Jag är nog den som är mest lyrisk över den nya filmen. Nu hoppas jag bara att den är bra också. Det enda som stör mig lite (läs enormt mycket) är att vi missar tv-måndagen! Jag tänkte inte så långt när jag bokade biljetter. Bummer! Nej, jag ska ta och plugga lite och sen städa (bara för att jag inte fick nog av att städa igår).

Puss!

The best of Maria Lindgren!

Jag lovade ett inlägg med det bästa av min underbara sambo så här har ni det. En samling av Marias allra snyggaste foton: The best of Maria Lindgren!




























Jag älskar dig!!!

Hockeyhora?

Nu har jag varit på hockeymatch! Lite synd att vi valde just den matchen för den sög. HAIK (Faluns lag) vann med 26-1. Det var förnedringhockey på hög nivå. Jag tyckte lite synd om bortalaget för de var verkligen skitdåliga. Mest synd var det om målvakten. Jag tror han fick 99 skott mot sig och släppte inte 26. Inte så pjåkigt egentligen med tanke på att han räddade 73 skott. Jag har i alla fall insett att jag inte är någon hockeymänniska. Jag var så rastlös ett tag att jag nästan ville grina. Som tur var hade jag lite baileys att smaska på. När Björns lillebror spelade i Husum var det mycket roligare, men då var det lite bättre hockey också. Igår kunde de knappt skjuta pucken.

Bildbevis på att jag varit på hockey:




Jag klädde på mig ordentligt så jag inte skulle frysa. Jag frös INTE!
Men jag såg lite ut som en dagisfröken (förskolelärare när mamma läser).


Maria var lika snygg som alltid. Jag tror jag ska skapa ett inlägg med "the best of Maria".


Vi hittade Nicklas och hans kompisar i det enorma publikhavet också.

Det var faktiskt inte helt åt skogen att kolla hockey om jag ska vara ärlig. Det var lite tråkigt bara att de spelade så dåligt och att det var typ 50 pers i hela byggnaden (inklusive spelare och domare). Jag kanske ska försöka få med mig någon på Swedbank (Fjällräven center) när jag åker hem i jul?

I kväll skippar vi sport och äägnar oss åt musik i stället. Indiekonserten i stan är målet. Hannover Bob ska spela och med tanke på att vi nog var det närmaste groopies de hade ett tag är det väl inte mer än rätt att vi går och ser dem spela också. Jag måste ju erkänna att jag inte är något vidare indeifan men what the duce, jag gillar ju musik över lag så..

Nu sitter  jag och äter frukost. Champis och popcorn, nyttigt! Men jag orkar inte göra något annat. Jag ska passa på att städa lite idag och sen ska jag plugga. Jag känner mig inte på plugghumör idag.. Och igår gick det rätt bra på seminariet. Jag var ju väl förberedd och jag pratade på ganska mycket men sen när jag skulle skriva tentan fick jag en jävla black out. Eller black out var kanske att ta i . Men jag var törstig, trött och hade ingen energi så jag läste tre kapitel i boken, skrev en mening sen satt jag och funderade hur länge som helst men fick inte fram ett skit, så efter två timmar gav jag upp och gick därifrån. Det blir omtenta på den och då ska jag se till att ta med gem, övertrykningspennor, VATTEN, uppslagsbok och se till att sova ordentligt natten innan. Då kommer det gå bra för det var inte så svårt egentligen. Jag tror jag överanalyserar uppgifterna och tänker att de är svårare än vad de är och då ger jag upp. Jag suger.. 

Jag har sovit så lite i veckan så jag tog igen det i natt. Jag sov nästan elva timmar!!! Nu är jag sååå utvilad, det känns riktigt skönt. Jag vaknade dock några gånger. En kille ringde två gånger, men jag tryckte nog bort det för jag kan inte prata när jag är nyvaken, jag låter som ett mongo. Sen fick jag två sms också, av två olika killar! Snacka om poppis! Hitta en pojkvän till jul lär ju vara nemas problemas, men å andra sidan är jag lite osäker på om jag vill det. Skulle vara ganska skönt att dö också. Jag undrar hur vårt kollektiva självmord ska gå till.. Jag kom på en bra ide för några dagar sen. Det enda som behövs är en såg och ett stort träd. Sen sågar vi ner trädet och ställer oss under det när det faller så vi får det i huvudet. Det borde man väl dö av? Michaela ville bli skjuten i någon pulsåder i låret. Hon vill vara ett snyggt lik. Det enda jag egentligen bryr mig om är att mina organ ska kunna doneras vidare till behövande eller forksning.

Oj, nu är klockan halv ett. Maria är på innebandy turnering och jag ska försöka städa innan hon kommer tillbaka. Ha en bra lördag!

Puss!

Action på KULT i kväll

I kväll hände det som inte får hända. Larmet gick när vi såg film på KULT. Först och främst har jag tappat min kortkod så jag kom inte in. Som tur var hade jag skrivit upp den på en post it-lapp och satt upp på anslagstavlan hemma och Maria hittade den så vi kom in till slut. Sen hände det ofattbara!En bit in i filmen kom en securitaskille och sa att larmet gått och ville ha tag på den ansvarige. Det var jag. Nu har jag kostat högskolan ett par tusen kronor. Känns gött (not)! Som tur var så var vakten både trevlig och söt och han var inte arg alls.

Det var bara jag, Michaela, Kill Bill och ett av mina favoritblåbär Maria Pettersson som såg Metropia. Michaela, som jag trodde skulle tycka att filmen var ganska tråkigt, fullkomligt älskade den. Jag blev så glad när hon sa det. Vi pratade om den hela vägen hem till Bojsen. Jag hoppas att Maria och Kill Bill också gillade den.


Nu ska jag käka upp min tunnbrödsmacka  (tunnbröd alltså inte mjukt tunnbröd som folk tror här) och dricka upp min saft som jag köpte igår. Den är skitgod, smultron någonting är det och den var billig, ett riktigt kap. Sen ska jag ta en dusch och gå och lägga mig tror jag. Jag är ganska trött. Funderade på att se en till film men jag tror inte jag orkar. I morgon blir det tenta. Önska mig lycka till!

Puss!

Jag kan om jag vill?

Har nyss kommit hem från skolan och slängt i mig en matlåda från igår. Jag älskar vitlök och spenat (och parmesan, pasta och grädde för den delen)! Vi fick tillbaka fonetikprovet idag. Det gick galant. Jag fick 46,5 av 55, gränsen för godkännt var 35. Jag är mycket nöjd. Nu ska jag göra klart det sista för seminariet i morgon och sen ska jag traska iväg till mediehuset och kolla Metropia. Känner just nu hur trött jag är, men det blir absolut ingen powernap. Jag trodde jag skulle sova hur tungt som helst i natt och inte drömma ett skit (eller drömmer gör man väl alltid men jag kommer ihåg allt jag drömt nu för tiden), men icke sa nicke. Det var länge sen jag sov en hel natt utan att drömma massa konstiga saker. Jag känner mig aldrig riktigt utsövd då jag drömt mycket.

För första gången på också ganska länge ska jag ha en nykter helg, eller helt nykter kommer den inte bli för i morgon ska jag och underbara Maria gå upp till Lugnet och titta på en hockeymatch. Maria kommer vara i himlen då hon både älskar hockey och hockeykillar. Jag däremot hatar hockey och något jag hatar ännu mer är hockeykillar. Därför tänker jag köpa en liten flaska baileys att njuta av under de, vad jag skulle tippa, två timmar vi måste sitta där och frysa. Jag gillar faktiskt att kolla på hockey lite grann, om jag får dricka något roligt medans. Jag tror dock Maria kommer skämmas lite över mig för jag brukar till slut vara helt inne i matchen och skrika och ropa och ha mig. Kan inte rå för det, och det är absolut inte för att jag ska dricka lite, jag är likadan nykter.

Resten av helgen ska jag försöka spendera i studiernas värld. Eller jag ska plugga på dagen på lördag sen ska vi gå på en indiekonsert. Jag hade ju hellre gått på Chopin 200 år men det är ingen annan sugen på så jag antar att jag får skita i det. Det skulle i och för sig vara lite coolt att klä upp sig, lägga på ett rött läppstift och gå dit själv som en sån där stilig gammal dam. Men nja, det blir nog indiekonserten med Maria i stället. På söndag väntar dock ett riktigt inferno. Vi som jobbar på 6-m ska städa kåren! SKITKUL!!! Jag gruvar mig redan. Hoppas många kommer så det går fort. Nu ska jag läsa lite så jag blir klar innan det är dags att spatsera till andra sidan stan.

Puss!

Herrbesök

Klockan nio i morse ringde det på dörren och utanför stod han. Den snygga killen jag hejade på igår! Herrbesök klockan nio på morgonen borde vara underbart, men det är det inte. Nu har de satt igång betongborren. Det känns som att min själv vill pressa sig ut ur kroppen och försvinna. Förbannade oljud! Det är dessutom två killar här, en till mig och en till Maria. Så passande!

Jag hann med en hel del innan sängen kallade igår. Först filade jag på det sista på texten vi ska översätta till seminariet i eftermiddag, sen läste jag två short stories till och sist men inte minst bokade jag hemresa till jul. Jag åker upp redan på torsdagen den 16:e. Can't wait! Det är mindre än en månad kvar ju.

Nu ska jag se till att läsa lite så jag hinner plugga till tentan som vi har i morgon också. Den enda kursen som jag gillar denna termin är litteraturkursen. Nog för att jag inte förstår allt jag läser men det är ganska kul att läsa ändå. Lite iste till frukost och sen är jag fit for fight. Det blir nog en rejälare frulle sen när jag vaknat till också, men för stunden får lite avslagen cola light och ett glas iste duga.

Puss!

Bra dag!

Nu jädrar i minlåda pluggas det för fulla muggar. Jag har kollat på en föreläsning till Translationkursen och läst två short-stories. Nu har jag tre kvar att läsa, tänker dock bara ge mig på två till innan jag somnar. I morgon ska jag försöka kliva upp tidigt. Tänker ställa larmet på 08.00, kanske snoozar till halv nio men det är ett jädra framsteg jämfört med att jag brukar ligga kvar till åtminstånde halv elva om inte längre. Det är kul att plugga så länge man inte behöver skriva uppsatser.

Jag är riktigt trött redan och klockan är bara halv tio. Men jag klev faktiskt upp strax efter sju i morse för att hinna till skolan och jag har inte tagit en enda powernap. Jag gick förresten till skolan i morse. Det var ganska kallt och halt och jag var dum som tog klackskor (inte höga klackar dock). När jag kom fram till skolan kändes det som att min högra fot skulle gå av vid vristen. Jag hatar att gå i klackar i backar och vägen till skolan är ju en enda lång uppförsbacke som tar säkert en halvtimma att gå. Jag var dessutom väldigt duktig på lektionen, jag antecknade som en galning.

I morgon har jag skola mellan 13.00-14.30, efter det ska jag hem, plugga, äta mat och sen bär det av till KULT. Vi ska se Metropia. Jag såg den tre gånger i somras. En med Elin, en med mamma och pappa (som inte gillade den!) och en gång med Johan. Alla gillade den utom mamma och pappa. Jag hatar att se filmer jag verkligen gillar och rekomenderar när folk inte gillar dem. Jag blir lite nervös och rastlös. Nog för att det inte lär vara så många på KULT i morrn men jag hoppas verkligen de gillar den. Jag har lyssnat på soundtracket på spotify medan jag pluggat idag. Det är riktigt avslappnande. Jag älskar det!

Jag gjorde en riktig gourmetmiddag idag. Pastasås på grädde, lite creme fraiche, vitlök, spenat, pumpakärnor och parmesan. Det var supergott och enkelt och framför allt vegitariskt! Jag åt två portioner och jag har till och med matlåda till i morrn. Jag kommer stinka vitlök på KULT, mohahah!

Idag ringde mamma. Det var riktigt kul att prata med henne. Jag längtar hem! Jag ska boka biljett hem i morgon. Jag åker nog upp den 17e, 18e eller 19e. Har inte riktigt bestämt mig än. Det skulle vara skönt att åka hem på fredagen så jag hinner vara hemma lite extra länge. Sen kanske jag kan gå ut på lördagen då också, men Maria åker inte förrän på söndagen. Kanske ska stanna kvar och göra henne sällskap.

Nej nu ska jag försöka avsluta några facebook-konversationer och läsa klart så jag får sova. Jag är verkligen skittrött! God natt! Och förresten, det jobbar en snygg ventilationskille i vårat hus. Vi hejade på varandra idag. Han hade grön mössa och var väldigt trevlig. Med lite tur kommer han och hälsar på i morrn och borrar i vår betongvägg :)

Puss!

Orka

OBS! Om du inte är sugen på massa depprimerat gnäll bör du sluta läsa nu på studs!!

Jag är på riktigt dåligt humör. Jag försöker plugga men jag fattar ingenting. Jag ångrar så jävla mycket att jag valde internationell inriktning. Kunde jag inte bara ha litat på min kvinnliga intuition och valt utbildningen i Sundsvall? Jag kommer alltså kugga fyra jävla kurser denna termin och inte få ett ruttet korvöre i studiemedel till våren. Jag är så jävla körd att jag vill dö. Verkligen inget går som jag vill just nu. Mitt liv suger, och JA(!) nu låter jag som en sån där dryg människa som vill att alla ska tycka synd om mig men det vill jag inte. Det är mitt eget jävla fel att det har blivit så här.. Jag är en riktigt jävla dålig människa.. Jag vill bli en knarkare. Det enda problem knarkare bryr sig om är  att skaffa knark. Jag skulle kunna knarka till mina pengar tar slut, sen ta en överdos och dö. Peace of cake!

Nej nu ska jag ge mig. Det har faktiskt hänt en positiv sak idag och det är att Lasse åkt hem och vårt hem ser ut som ett hem igen. Sen har det inte hänt så mycket mer bra. Det var inte ens kul att tvätta för jag tvättade inga roliga kläder, bara massa filtar och handdukar och skit..

Jag saknar mamma och pappa. Jag har inte varit hemma något i höst. Önskar att jag hade åke hem en liten sväng vid halloween men jag orkade inte och hade mycket i skolan, vilket jag fortfarande har och kommer fortsätta ha ända fram till den 23e december!!! En dag innan julafton! Vad tänkte de där? Jävla idiotskola, jag hatar den och alla lärare och elever. Nej, det gör jag inte egentligen men just nu gör jag det.

Nu ska jag fortsätta läsa det jag inte fattar ett skit av och hoppas att mamma ringer när hon kommer hem från var hon nu än är.

Bajs!

Snart är vi kattfria!

Igår kväll var det fullt hus på Jungfruvägen 9a. Vi hade massa besök hela dagen, varav ett väldigt oväntat men trevligt. Nu är det dock bara jag och Lasse kvar och han åker hem i eftermiddag. SKÖNT! Den här kattvaktsperioden har fått mig att inse att jag aldrig kommer skaffa katt. Hade jag velat ha ett fult hem som luktar bajs hade jag gjort det men nu vill inte jag det, någonsin!

Maria är på gymmet medan jag äter godis till frukost. Min kroppshydda kan närmast likna något ur Barbafamiljen. Det värsta är att på fredag är det yrkestema på kåren och mitt val står mellan flygvärdinna/sjöman(?) och hora. Kör jag på fygvärdinnegrejen så måste jag ha en tight kjol vilket kommer framhäva min barbamage och är jag hora kommer jag ha en tight klänning som framhäver min barbamage. Jag är screwed! Jag skulle inte ha köpt godis igår.. Det värsta är att jag sitter och längtar till jag ska käka middag. Jag gjorde en extra kyklingfilé igår och det blev så jävla gott så jag skulle kunna äta det resten av mitt liv. Tyvärr har jag ingen café de parissås idag så det får bli kall bearnies i stället. Inte i närheten lika gott.

I eftermiddag står tvätt på schemat. Vi måste tvätta alla filtar som lilla Lasse legat på bland annat. Maria kommer nog att dö annars. Sen ska jag STÄDA! Det ser förjävligt ut nu när Lasse varit här. Hela badrumsgolvet är fullt med kattsand och alla gardiner och sånt är borttagna för att han inte ska klättra i dem. Mitt skrivbord är fullt med jord också sen Lasse skändat min blomkruka.

Nu på morgonen har jag faktiskt pluggat lite. Jag gillar att plugga så länge uppgifterna är enkla. Jag antar att jag måste ta tag i en av uppsatserna idag också och göra seminarieuppgiften till i morgon. Bäst att sätta igång i guess.

Puss!

Pinsamma bekännelser

(Jag härmar Michaela och bekänner diverse pinsamheter)
  • Jag hittar på smeknamn till alla, inte för att det är coolt utan för att jag inte kan lära mig namn.
  • Jag gråter till Extreme home makeover och Nick Lacheys musik
  • När jag var liten slogs jag och min lillebror så mycket att vi fick ha en spånskiva mellan oss i bilen när vi åkte på bilsemester
  • Jag kan inte plugga och jag har världens sämsta minne
  • En gång när jag festade klev jag i hundbajs och märkte det inte förän på slutet av kvällen så jag luktade bajs en hel kväll
  • Jag äger en film med Jessica Simpson i huvudrollen
  • Jag har alltid varit en manipulativ flickvän som ofta fått mina pojkvänner att gråta (och jag gillade det)
  • Jag har så stor rumpa att jag måste ha medium/large på mina trosor
  • Jag har INTE så stora bröst
  • Jag har ett par adidassneakers som verkligen stinker tåbira, alltså de stinker så mycket att jag måste byta strumpor efter jag använt dem!
  • Jag tröttnar på killar skitfort
  • Min mp3 är full av dålig musik, säkert en tredjedel är absolut dancemusik
  • Jag kan inte ta i rått kött eller kykling utan handskar
  • Just nu har jag ett sår i näsan som jag klöser på hela tiden. Jag har haft det i säkert två veckor.
  • Jag älskar funktionen repeat och jag kan lyssna på en och samma låt i flera dagar
  • Jag hatar att bajsa
  • Jag gillar killar med mustach och min pappa har mustasch
  • Jag har gått med i en nätdejtingsida
Jag har massor av andra pinsamma hemligheter som jag hoppas alltid kommer förbli hemligheter också. Jag tror ingen skulle gilla mig om jag berättade dem..

Bara för att..

Bara för att jag fick en liten pik igår av min kära sambo som sa - "Du är ju lika dålig på att blogga som Michaela" ska jag nu blogga lite extra (inte för att jag har något speciellt att skriva men jag skjuter gärna upp studierna lite till). Lasse bajsade lite till idag MEN jag kom på något jag inte ens tänkt på tidigare. Varför öppna den vidriga bajsburken när vi fick en massa påsar? Det var ju bara att he det i en ny påse och slänga i soporna! Det luktade nästan ingenting ju!

Idag är det tv-måndag och det är en av mina favoritdagar. Förutom kår-fredag så är lätt tv-måndag min favoritdag i veckan. Nu sitter jag och ska plugga så jag verkligen kan njuta av en underbar tv-kväll. Jag ska dessutom äta riktigt god mat idag. Det blir fetaostfylld och baconlindad kykling med ris, grönsaker och hela tre olika såser. Vi har kvar lite rödvinssås och bearnie sen förra veckan och Maria har café de paris. Jag älskar sås. Det är nog en av faktorerna till varför jag är så tjock. De andra är nog alkohol, popcorn och ost, sen rör jag ju inte på mig i onödan heller. Jag har funderat på att skaffa/önska mig i julklapp ett gymkort men det blir så dyrt för om jag tränar äter jag så mycket och det är inte så kul att lägga pengar på mat. Jag ska förvisso önska mig ett presentkort på willys också men matpengar räcker inte så länge.

På torsdag ska vi visa Metropia på KULT. Det är en av mina favoritfilmer. Nästa torsdag har jag väldigt motvilligt lovat att visa Paranormal Activity. Jag har hört massor om den och lovat mig själv att aldrig se den för jag kommer inte kunna sova på en vecka. Nu har jag dock varit snäll och lovat en vän att visa den för att han och hans kompis ska göra en jävla undersökning till deras c-uppsats. Jag är så snäll ibland.

Igår såg jag förresten Bram Storkers Dracula. Den var skitbra och sexig. Jag älskar vampyrfilmer och jag älskar Gary Oldman så det hade inte kunnat gå fel. Jag passade på att läsa lite ur Oranges are not the only fruit innan jag somnade också. Den är riktigt bra faktiskt men jag gillar inte att läsa på engelska för det tar så lång tid för mig. Jag har också insett att jag inte kommer få något studiemedel nästa termin för jag kommer kugga alla kurser denna termin. Seriöst, jag fattar inte att jag valde att läsa engelska. Jag fattar ingenting, plus att vi läser fyra jävla kurser samtidigt och jag blir så stressad att jag inte gör ett jävla skit. Jag önskar att jag hade läst PR och kommunikation i Sundsvall i stället. Då hade jag sluppit all jävla bajsengelska. Men å andra sidan hade jag inte träffat Maria och Michaela och det hade varit lite tråkigt.

Nu ska jag skriva om alkohol och cannabis. Det är ju ganska roliga saker att skriva om ändå. Synd bara att jag måste skriva på engelska och ännu mer synd att det måste skrivas på ett drygt jävla sätt som jag inte fattar ett skit av. Nu har jag svurit mycket och det gillar jag. Lasse ligger och sover i vardagsrummet och Maria och Jossan är på stan så det är lugna gatan här hemma. Jag kanske ska städa lite innan jag pluggar?

Puss!

Bilder från i fredags








Michaelas sugmärken. Jag gjorde ett och Maria det andra.


Jag såg även till att norrmannen fick ett

Kattjävel

Hej! Jag var för bakis för att skriva igår så jag skriver nu i stället. Mellanstadiediscot i fredags var kul, antar jag. Jag blev ganska full så jag minns inte riktigt allt. Det enda jag egentligen minns var att jag spelade air hockey med en av norrmännen. Jag gav honom ett tjusigt sugmärke också. Michaela BAD om ett sugmärke på förfesten. Hon fick två. Jag undrar hur nöjd hon är med dessa nu, haha! Jag var i alla fall riktigt dålig igår och gjorde inte ett skit på hela dagen. Eller jag gick till affären och köpte chips med dipp och lite godis. Det blev min och Marias frukost i morse.

Lilla Lasse var en riktigt bitch i går natt. Maria var på krogen och jag var ensam hemma och självklart såg lilla Lasse till att bajsa ner hela lägenheten. Jag som har en enorm bajsfobi fick panik och ringde Maria med gråten i halsen, men det fanns inte så mycket hon kunde göra så jag tog rengöringsmedelsflaskan och besprutade alla förpestade ställen och torkade bort allt bajs. Det kan ha varit det vidrigaste jag gjort i hela mitt liv. Jag var riktigt arg på Lasse resten av kvällen men nu är vi vänner igen. Tyvärr har Lasse förstört våra gardiner, de är nu fulla av små klohål. Han har också lite halvhjärtat försökt riva ner duschdraperistången. Den mår inte så bra längre, och han har även snorat ner köksfönstren. Han är ett monster! Vi har dock haft några mysiga stunder. I kväll somnade han i mitt knä.


Visst ser han nästan ut att vara mitt lilla barn?!

I kväll har jag, Maria och hennes kompis Jossan från Kiruna sett på film. Vi såg samma film som jag såg igår, I Love You Philip Morris med Jim Carrey och Evvan McGegor. Den var rätt bra, handlar om en man som är homosexuell och håller på med massa bedrägerier. Han hamnar i fängelse hela tiden men lyckas alltid rymma. Jag gillade den, sen är ju Evvan McGregor men och han är så sexig så jag vill äta upp honom!

Nu ska jag sussa, om det går. Lasse leker nämligen i vardagsrummet. Han försöker säkert riva ner gardinerna igen den lilla satungen. Jag och Maria är sugna på att stoppa in honom i frysen ett tag och se vad som händer. Tror dock inte att det skulle vara så uppskattat av Jennifer så jag antar att vi låter bli. Vi har också funderat på att sluta mata honom så han inte bajsar mer för det luktar verkligen jätteilla. Jag har insett att jag nog aldrig kommer skaffa ett djur (eller barn för den delen). Min bajsfobi är inte nådig. Jag höll på att både kräkas och svimma igår när jag skulle städa upp efter Lasses lilla bajsäventyr. Vår badrummsmatta är numera ett minne blott.

Nej nu ska jag sova. God natt!

Puss!

Kattvakt

Nu är lilla Lasse här. Jag tror att han är lite blyg och saknar Jennifer och Per för han vågar inte riktigt umgås med mig. Det första han gjorde när Jennifer och Per åkt och Maria stängt in sig på rummet var att hoppa upp på fönsterbrädan och riva ner adventsljusstaken så den slocknade. Nu går den inte att tända mer. RIP ikeas adventsljustake. Så här ser lilla Lasse ut:





Jag skulle som sagt plugga idag. Det har jag inte gjort...! Jag tror att jag hamnat i någon slags höstdeppresion eller något. Sover oroligt men länge och drömmer massa konstiga saker hela tiden. Idag vaknade jag upp med världens magknip och illamående. Var tvungen att sova några timmar extra för att det skulle försvinna. Jag har dessutom ätit skitmycket den sista veckan så nu är jag tjock också. Sen färgade jag håret idag så nu kommer min hårbotten att klia ett par veckor framöver, skitkul. NOT! Det enda possitiva (som egentligen är fruktansvärt) är att jag fått massa napp på dejtingsidan. Nu har 40+arna lagt ner och jag har börjat snacka med killar som är 25+. Det är dock lite pinsamt för alla frågar vad jag är ute efter på sajten och så måste jag ljuga och säga att jag ville prova något nytt för att inte idiotförklara dem som letar kärlek på internet på allvar! Jag ska lägga ner sidan snart men lite kul är det allt.

I morgon har jag tenta och seminare och på kvällen ska vi gå ut. Det är mellanstadietema på kåren. Jag ska inte ha mellanstadiekläder men kanske sicksack-bena. Här är förresten min nya vinterjacka som jag fick av mamma och pappa (och JA jag är ful på bilden, OCH?):



Nu ska jag läsa lite och sen ska jag sova. I helgen väntar tonvis med uppsatts. Jag vet i alla fall vad jag ska skriva om nu och jag har kollat upp lite fakta, nu ska jag bara försöka förstå en jävla formel som jag ska bygga uppsattsen utifrån. Inte så kul. God natt!

Puss!

Nätdejting

Michaela Ericzén aka kvinnan med dåligt inflytande har idag fått mig att gå med i en dejtingsida på internet. Och nej, det är inget skämt! Jag är alltså en pateisk själ som söker lyckan på internet. Hitills har jag blivit brutalt nätvåldtagen av en 44-åring som vill att jag ska göra praktik på hans PR-byrå och suga på mina bröst (han ville göra mer saker också men de ar så äckliga så de vill jag helst inte skriva om), jag har fått en hel del mail från andra 40plusare och en flirt från en snygg kille från Sthlm. Jag hoppas jag inte blir lika beroende av denna sida som Michaela är för jag kan träffa folk i verkligheten! Det är lite roligt dock för folk är så......olika? En av killarna (alltså ingen av de som är 40+) som jag skriver med kommer från Falun och verkar vara riktigt skillad på gitarr.

Idag har jag skrivit klar min första uppsatts, klätt julgranen och julpyntat och ätit upp min sista köttfärssås. Jag har dessutom handlat mat. Det var extrapris på fläskfilé så jag köpte ett kilo för 52 kronor. I morgon ska jag äta fläskfilé med potatisgratäng och grönpepparsås. Smaskens smaskens! Vi får även tillökning i morgon av en liten Lasse W. Vi kommer vara kattakter ändå till på tisdag. Jag är nervös. Tänk om Lasse bajsar jättemycket eller tar sönder saker. Då kommer vi bli ovänner. Förresten när jag skulle "putsa" bort fettet från köttet innan jag frös in det tog jag bort hur mycket kött som helst. Jag antar att det är ungeför 600 gram kvar eller något men skit samma. Jag är ingen expert på kött.

Just nu sitter jag och Michaela och lanar. Det är dött på nätdejtingfronten. Jag känner mig bortglömd och ensam.. Antar att det är dags för sången snart. Bilder på vår fina julgran får ni i morgon.

Puss!




Julgran i november!

Eftersom jag och Maria inte fått något förråd ännu har vi varit tvungna att ha julgranen på balkongen och nu när jag tittade ut var den alldeles översnöad. Det enda rätta är då att ta in och klä den tänker jag. Som de flesta vet så älskar jag julen och julpynt är bland det bästa jag vet så jag är superglad just nu!

Jag tänker gå till affären och köpa julmust och pepparkakor, kanske lite glögg också för Marias skull, och överraska henne när hon kommer hem i eftermiddag. Jag hoppas de har börjat med lussebullar också men det tror jag knappast de har. Jag tror att Maria kommer bli jätteglad i alla fall. Egentligen hade vi tänkt julpynta och baka pepparkakor första advent men nu när vi inte kan ha julgranen på balkongen får det bli såhär i stället. Jag har ju redan tjuvstartat med julmusiken för ett bra tag sedan och jag har den bästa playlisten på spotify ever!

JUL! < Min julplaylist, lyssna och njut!

Det är verkligen mycket snö i Falun nu. Det var helt underbart att vakna upp och se att naturen matchade mitt vita rum. Jag tror jag ska slänga på mig mina vinterskor från Deichmann när jag går till affären, nog för att jag redan använt dem en hel del, men jag älskar dem. Tror dock att jag måste köpa textilimpregnering så inte fötterna blir alldeles blöta av snön.

Nu ska jag ta och skriva klar min första uppsats och sen bär det av till affären. Det här kommer bli en bra dag!


Puss!

Mat jag vill göra

  • Köttbullar med gräddsås och makaroner
  • Spenat och kykligsoppa
  • Hemmagjorda hamburgare med chilidressing
  • Fläskfilé med grönpepparsås
  • Kykling med basilika och purjolök
  • Kykling med citron och rosmarin
  • Ostsoppa
  • Kyklingfilé med gräddig vitlökssås
  • Fiskpanna med purjolök
Jag tror jag ska laga spenat och kyklingsoppa i morgon och i helgen ska jag göra något annat gott. Jag är less på min jävla köttfärssås nu! Jag vill ha gooooood mat!


Sugen på choklad

Jag är lite sugen på choklad. Jag är egentligen inte någon stor chokladfantast utan är mer av en lakritsperson, men idag är jag lite sugen på choklad. Jag har dock inget sött hemma för tillfället förutom äppeljuice och hallonsodaessens till soda streamern så jag antar att jag får hålla till godo med det. Jag kanske tar en sväng till affären i morrn och köper något sött. Igår hade jag tur dock. Jag ar på skitdåligt humör hela dagen men min underbara lilla sambo Maria köpte kolaremmar till mig när hon var på willys. Det var lyxigt som tusan!

Idag har jag pluggat lite. Jag har skrivit om The jävla Namesake. Jag hatar den uppsatsen men den är snart klar. Jag har också kommit på ett ämne till en av de andra uppsatserna. Vi ska jämföra något och jag ska jämföra alkohol och marijuana. Lite tattigt kanske men det finns mycket info om det och är ett ganska lätt ämne att skriva om antar jag. Hoppas jag..

Just nu ligger jag i soffan och kollar på en film som verkar lite jobbig. Jag får se om jag orkar se klart hela. Igår såg jag dock en film som verkligen sög. Det kan ha varit den sämsta filmen jag någonsin sett, Drag me to hell hette den. Riktigt jävla dålig, se den INTE! Det finns lite ljus på filmhimlen i alla fall. Nästa vecka är det premiär för nya Harry Potter-filmen. Jag ska boka biljetter i natt.

I helgen ska vi kanske vara kattvakter till lilla Lasse W. Jag vet inte riktigt om jag pallar, jag kommer nog gråta, spy och i värsta fall svimma av syrebrist när jag ska ta bort bajset ur kattlådan. Sen är Maria allergisk, det kanske är en dum ide. Vi får se hur det blir i alla fall.. Nu ska jag fortsätta se filmen för nu händer det något. God natt!

Puss!

Back on track

Nu har jag äntligen fått tillbaka mitt gamla vanliga telefonnummer, och till min stora förtjusning upptäckte jag att jag har 152,59 kronor kvar på det kontantkortet. Bara en sån liten överaskning gör det ju värt att inte byta till abonemang. Det enda som är lite jobbigt är att jag inte får tillbaka alla nummer jag hade på den gamla telefonen, men skit samma..

Jag sov riktigt länge idag, klev upp 11.30 och jag vet inte varför jag låg kvar så länge. Nu ska jag i alla fall promenera in till stan och fixa några saker och resten av dagen tänker jag ägna åt att se fram emot tv-kvällen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: måndagar är de bästa tv-dagarna. Först är det Top Model 14 sen Svenska Hollywoodfruar och till sist är det en dokumentär som i kväll handlar om kvinnliga body builders. Jag älskar måndagar!

I natt drömde jag att jag hittade ett par skitsnygga skor. De fanns på H&M men de var från Nike, inte sportskor utan lite snyggare vardagsskor och de ändrade färg på något konstigt sätt. Jag ville köpa dem men de kostade 1700:- och jag hade inga pengar men jag fixade pengar och köpte dem ändå. Sen hittade jag en skitcool halsduk från Nike också. Den var jättekonstig men snygg. Ibland önskar jag att jag kunde sova hela tiden för mina drömmar brukar vara så bra.

Jag tror förresten att jag och Maria lyckades laga min skrivare igår. Vi var tvugna att ta fram skruvmejseln men nu lyser det inte rött längre. Jag ska testa den i eftermiddag så jag inte tar ut segern i förskott. Nu ska jag traska in till stan. Ha en bra dag.

Puss!

Kött & rödvin

Idag, jädrar i mig, har det ätits kött och druckits röd(!)vin. Jag kan lugnt säga att det är det bästa jag ätit sen jag kom till Falun. Jag och Maria hade som sagt en egen kock idag. Han kom hit och lagade mat och bjöd på vin. Rödvin till och med. De gånger jag druckit rödvin kan utan överdrift räknas på en hand. Jag har väldigt svårt för det, men vinet vi drack idag var så lättdrucket att det nästan kändes som vitt. Kanske skulle proppsa på en rödvinsprovning när jag åker hem till jul.

Efter maten såg vi Scott Pilgrim vs The World. Jag hade nog lite för höga förväntningar då alla sagt att den är skitbra. Visst, den var cool som tusan och riktigt snygg, men jag vet inte.. Det var något som saknades. Men å andra sidan kan inte Michael Cera misslyckas. Han är så nördigt sexig att jag vill spy! Jag tror att han är min drömkille.


Nu ska jag sova. Jag är ledig till på torsdag märkte jag nyss. Jag har nog inte varit så ledig på hela terminen. Nog för att jag har det jag måste göra i veckan. Jag har TRE uppsatser och en tenta i veckan. Jag vill spy lite åt det med. Plus att jag har en skitbok jag måste läsa. Jag kollade nyss i den och insåg att det är tjock och jobbig text. Inte skumläsningsmaterial med andra ord. Nej sängen var det.

Puss!

Oops!

Det råkade bli en liten utång igår. Innan bion gick vi till Pitchers för ett glas vin, som för övrigt var supergott. Maria var taggad som fan på att gå ut så hon lyckades övertala mig och Michaela att följa med på Etage efter bion. Jag var inte så svårövertalad men Michaela som var bakis som ett djur följde lite motvilligt med till slut. Filmen, The Social Network, var helt okej. Till min stora förtjusning var det Trent Reznor från Nine Inch Nails som gjort musiken till filmen. Han gör så sexig musik, till och med Michaela tyckte det! Nu ligger jag och lysnar på soundtracket på allas vår älskade spotify och dricker en iskall cola light.

Men åter till Etage: Michaela gick hem ganska tidigt men jag och Maria stannade tappert kvar och dansade hela kvällen. Vi drack vin på Etage också, det var ljummet och skitäckligt, så pluspoäng till Pitchers. Det var ganska bra musik igår faktiskt. Vi dansade hela tiden. Ett tag fick jag och Maria ragg till och med! Det var en kille från Littauen som raggade upp oss på dansgolvet. Jag har för mig att jag tyckte att han var ganska söt, typ som en halvgay bloggare, men Maria tyckte inte det. Han var väldigt pimpig i alla fall. Det var kul. Förresten hade jag nästan inget smink, inte ens maskara(!!!). Jag har aldrig gått på krogen utan maskara förut, jag kände mig naken.. Jag hade inte ens parfym..

Efter Etage GICK vi hem till Bojsen. Jag hade alldeles för höga klackar för att gå så långt. Jag tog två välbehövda pauser, det var mysigt för det var väldigt stjärnklart så jag lade/satte mig och kollade på himlen. Jag älskar stjärnor, de är så vackra. Jag gick i alla fall hem till Johan och såg en film som inte var så bra. Han somnade efter typ halva så jag såg klart den och sen gick jag hem. Kom hem fem i morse, ungefär som igår efter att jag jobbat på kåren. Vaknade av ett sms som handlade om mat när jag var mitt uppe i en dröm om mat. Hur coolt var inte det?

Idag ska jag städa för det gjorde jag aldrig igår, sen ska jag bli bjuden på mat (av en kille). Jag minns förut när Maria sa att hon bara hört mig äta köttfärssås, fiskpinnar eller mat som någon kille lagat åt mig. Det stämmer fortfarande ganska bra. Jag är ingen mästerkock. Dessutom får jag alltid panik när jag lagar mat. Jag och Björn kunde inte laga mat ihop för jag blev stressad och panikslagen och galen så han blev lite rädd. Det ska bli spännande att se hur det går i kväll.

Oj vilket långt inlägg! Sorry! Nu ska jag göra en macka och se till att få något gjort. Ha en bra söndag!

Puss!

Grinlördag

Jag har en grindag idag. Nyss grät jag till introt av Little Drummer Boy framförd av Bowie och Cosby. Det var inte ens sången jag grät till utan mest när de pratade med varandra innan de börjar sjunga. Sen grät jag till några andra låtar och till tanken på att jag inte hinner till systemet för att köpa en flaska vin. Idag är en sån dag då minsta lilla motgång, vacker låt eller sorglig filmsnutt framkallar tårar. Jag tror det är för att jag är förkyld och har sovit lite (eller för att jag är emotionellt instabil) eller har pms.

Igår jobbade jag på kåren vilket innebär att månadens vita vecka snart är över. Vi hade en italiensk buffé med pizza och carbonara. Pizzorna fick vi lov att göra själva. De blev säkert goda men när vi fick äta var de kalla och äckliga. Carbonaran var säkert också god, men inte när vi fick äta för då var den kall och äcklig. Det var i alla fall väldigt kul att jobba. Jag stod i baren två gånger, jag blev en hejjare på black russians och att hälla upp shots. Jag kanske skulle hoppa av och bli bartender i stället? Det enda tråkiga var städningen. Fy fan vad jag hatar att städa stora lokaler. Det är nog det tråkigaste jag vet, och ändå gillar jag att städa. Städa lägenheten är bland det roligaste jag vet (okej det var en övverdrift men jag gillar att städa) men att städa typ kåren och burer king är ett riktigt evighetsgöra. Det blir aldrig färdigt!

Jag var riktigt trött igår också. Jag låg uppe och läste till seminariet natten mot fredag sen klev jag upp tidigt och läste klar boken och gav mig av på seminariet som började halv elva. Jag gick till och från skolan, sen gick jag och Maria till och från kåren. Pinsamt nog har jag träningsvärk i benen och rumpan idag. Känns jävligt bra, haha! Vi kom hem halv sex i morse tror jag. Sov som en stock till halv nio, kissade och somnade om. Jag drömde förresten att jag skulle köpa julkort för mina sista sparade slantar. Jag köpte massor med julkort och nu har jag skrivit en liten lista på alla jag ska skicka julkort till. Jag gillar att göra listor.

Nu ska jag ta och städa rummet, ta en dusch och kanske få lite plugg gjort. I kväll blir det bio med damerna (damerna och Tobias egentligen). Vi ska se The Social Network. Jag hoppas det inte händer något sorgligt i filmen för då kommer jag nog att grina. Jag hatar att grina på bio. När jag var med Lina, Tina och Sanna i Umeå och såg Dear John grät jag typ hela filmen. Det var pinsamt som fan, jag tror att Tina och Lina (speciellt Lina) skämdes  över mig då. Förresten jag har äntligen fått tillbaka mitt gamla nummer nu, det bra numert. Så bye bye 0727-nummer and hello mr. 0730-! Vi hörs när vi hörs!

Puss!

The man in me...

... will do, nearly any task, and as for compensation there's a little he would ask. Bob Dylan är lite för bra ibland. Idag har jag faktiskt promenerat en del. Först och främst har jag absolut noll bromsar på min cykel så jag gick nerför de värsta backarna på väg hem från skolan, sen gick jag till mediehuset i kväll. ENSAM! Maria dissade kult idag och hon missade den bästa filmen, Big Lebowski (varifrån The man in me kommer). Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vilken jävla bra film! Jag verkligen älskar Lebowski, han är min idealman utseendemässigt, dock inte personlighetsmässigt för han är verkligen en jävla nolla. Jag tänkte skriva att han påminner mycket om en person jag känner men jag låter bli. Det hade varit lite elakt. 


Nu ska jag lägga mig och läsa. Har ett seminare om en bok i morgon men jag tror jag skippar det och gör rest-uppgiften i stället för jag har bara hunnit med halva boken, sen ska jag jobba på kåren i morgon och jag behöver lite sovmorgon om jag ska klara av det.

I helgen ska jag försöka plugga så mycket som möjligt eftersom jag inte kommer vara bakis. Att börja jobba på kåren var en ganska bra ide. Nu är vi lite mer motoverade att ha en vit vecka varje månad. Känns ganska stabilt om jag ska vara ärlig. Jag har förresten haft huvudvärk för typ femte dagen i rad nu. Jag börjar fundera på om det kan vara en liten tumör där inne.. Troligtvis inte, men det skulle ha förklarat väldigt mycket, typ varför jag inte har något minne.

God natt allesammans :)

Puss!

Dåliga ögon?

Jag måste tyvär dedikera ett inlägg till mina till synes ganska bra ögon men som när de kommer till användning tenderar att aggera annorlunda. Idag skulle jag och Mary gå till Willys. Det var ganska mörkt ute och det kom ett gäng unga killar med två vita saker mellan sig. Instinktivt fruktade jag för mitt liv då jag snabbt insåg att de hade två kamphundar med sig. När vi kom närmre förstod jag att kamphundarna var en willyskasse och en shih tzu. Men kolla likheten då! På avstånd i mörker kan man aldrig vara riktigt säker.

 

Mina ögon tenderar också att imitera Niagarafallen då jag ser en sorglig film eller lyssnar på vacker musik. Jag och min kära sambo såg My Sisters Keeper i kväll. Den handlade om en flicka som får cancer och hennes föräldrar genmanipulerar ett nytt barn som ska kunna transplantera organ och saker till cancerungen, men donatorungen vill till slut ha rätt att bestämma över sin egen kropp och sluta donera till syster, och intrigerna tätnar. Filmen var riktigt fin faktiskt. Jag grät vid flera tillfällen, på slutet var jag tvungen att kämpa för att inte avge märkliga ljud så Maria skulle mobba mig för att jag är en pussy..

 

Nu ska jag plugga en massa och försöka somna i någorlunda tid så jag orkar upp i morgon. Jag har en halv bok att läsa ut. Jag måste till slut erkänna att den är tråkig även då jag tyckte den var charmig ett tag från början. Kajsa & co vinner. BOKEN SUGER!

 

Puss!


sexigt




















Kan man få ont i huvudet av för mycket information?

Som jag har pluggat idag. Jag har först och främst skrivit två sidor om svenska traditioner och skit, vilket tog hela eftermiddagen, och nu har jag läst tre kapitel i en engelsk dryg bok som bara är text text text. Ett kapitel läste jag dessutom i onödan. Jag hade bara behövt läst ett stycke men jag är lite slarvig när jag läser instuktioner så jag får skylla mig själv. Jag har skitont i huvudet också. Har haft det i tre dagar nu. Som tur var hittade jag en sista liten ipren i en låda nyss. Jag måste köpa ipren, och star warsplåster för de håller på att ta slut. Kan man få ont i huvudet av för mycket information? Och kanske den allra viktigaste frågan jag undrar över: kan man få dåligt minne om man dricker för mycket alkohol?

Jag har faktiskt hunnit med annat än plugga idag. Jag har suttit och lyssnat på klassisk musik hela dagen. Jag har försökt hitta ett jättebra stycke av Rachmaninov men jag kommer verkligen inte ihåg vad det heter (inte ens hur det går när jag tänker efter). Jag ska ringa och be mamma kolla upp det åt mig i veckan. Jag skulle verkligen vilja gå på en klassisk konsert. Det skulle nog vara ganska häftigt. Jag har kommit på att min favoritkompositör är Chopin. Han har ett stycke som är så vackert så jag nästan vill grina och böla och gråta när jag hör det.

Nu ska jag försöka plugga klart, har en del kvar att göra vill jag lova. I morgon börjar mitt seminarie klockan 08.30, sen måste jag vänta i typ tre timmar innan lektionen börjar men då ska jag försöka skriva The Namesake. Snövit får följa med till skolan i morgon. Jag hoppas jag inte försover mig som sist när jag drömde att Michaela skickade ett sms och sa att industrisemestern började och att hon skulle stanna hemma och titta på utsikten (utsikten skulle alltså vara män i bar överkropp som sprang runt och hade semester). Jag hoppas inte hon skickar ett sms i morrn så jag i min nyvakenhet inbillar mig något liknande igen och tror att jag också kan stanna hemma. Nej åter till bokjäveln!

Jag åt förresten jättegod köttfärssås idag. Jag ville nästan äta middag en gång till för det var så gott! Jag är en riktig liten mästerkock, om än något ivrig med sambal oleken.

Puss!

Ge oss en stege då!

Kopparstade ringde nyss upp Maria och sa att de fått klagomål från våra grannar. De springs tydligen för mycket i trappan. Förra veckan kom en kvinna på gården fram till mig och sa att häxan i dörren mittemot delat ut lappar och tyckt att alla på gården skulle gå ihop och ringa Kopparstaden för att få oss vräkta eller nåt för att vi lever om för mycket. Hon jag pratade med sa i alla fall att vi hamnat på en (and I quote) j"ävla skitgård" där det bara bor massa surkärringar och att hon verkligen inte brydde sig men att hon ändå ville varna. Jag tänkte att det var för att vi ofta brukar ha förfester här, men när vi väl har förfest brukar vi dra in till stan strax efter tio så jag och Maria tyckte att det var bull shit. Hur som helst är det alltså inte själva festerna det sitter i utan att vi springer omkring i trappan som yra höns. Vi går alltså ner för trappan en gång för att komma ut ur huset och en gång när vi vill tillbaka in i lägenheten. Nu funderar vi starkt på att skaffa en stege så vi kan gå ut och in genom balkongdörren. Problem solved!

Att häxan sen skriker och gapar varenda morgon så att Maria vaknar är ju bara charmigt. Vi har bland annat fått fram att hennes kompis nyss dog av amfetamin och att hennes stackars son inte får vara i sängen om han inte ska sova. Hon upplyste även sonen om att "om det inte passar kan du flytta ut". Sonen är alltså i sex-årsåldern. Jag gillar häxan. Om vi bara kunde skaffa en stege kanske hon skulle tycka om oss också.

Linnea & Maria + stege = glad häxa?

Roger Waters

Överst på önskelistan:

 

Roger Waters kommer till Sverige till våren och det hade ju inte varit helt fel att se honom. Med lite tur kanske jag kan övertala mamma och pappa att gå med mig. När jag fyllde 18 (tror jag) fick jag ju se Zappa plays Zappa med pappa. Det hade varit riktigt nice att göra om det och den här gången gillar ju faktiskt mamma också musiken. Jag ska nog ta ett snack med päronen.

 

I natt hade jag en fruktansvärd tvättid, från elva till två. Jag var så trött så jag trodde jag skulle dö. Dessutom skulle jag kliva upp tidigt idag men jag ställde larmet på tio och snoozade till elva (så klart!). Jag pluggade i alla fall när jag klev upp precis som jag skulle men jag är lite dålig på att läsa instruktioner så jag tyckte jag var skitduktig men jag gjorde helt fel. Men jag kände mig riktigt bra till jag insåg mitt misstag. Det var ett tag sen jag kände mig bra så jag var väldigt glad.

 

Nu ska jag plugga lite mer sen ska jag belöna mig med lite skräp-tv. Måndagar likamed Top Model och Svenska Hollywoodfruar. Det hade varit gott med lite vin till studierna också men icke sa nicke. Denna vecka blir vit för jag jobbar på fredag så ingen utgång med andra ord. Jag dricker julmust i stället. Har snart druckit min första flaska i år och antar att jag kommer vara skitless på det snart.  Nu ska jag slänga i mig en sallad och sen måste jag ta tag i skolan. Jag ska inte kugga resten av kurserna i engelska!

 

Puss!

 

 


Önskelista julen 2010

  • Biljetter till Roger Waters på Globen
  • Trådlösa hörlurar till min dator så inte grannarna klagar
  • Extern hårddisk med stort utrymme för många filmer
  • Reparation av min Espritklocka
  • Presentkort på Willys så jag kan köpa mat
  • En papegojadräkt till nästa halloween
  • Billiga högtalare så jag kan se på film i vardagsrummet
  • Presentkort på: cdon.com, H&M, Kicks, Gina Tricot, SF-bio och Adlibris.se

RSS 2.0