Norrland, norrland, underbara norrland!

På måndag åker jag äntligen upp till Övik. Det känns som att det är en evighet sen jag var där, men det var det inte. Jag längtar verkligen till jag får äta mamma och pappas mat (speciellt pappas för han gör alltid jättegod mat på helgerna). Sen längtar jag efter att få gå ut med Alexandra, vilket jag inte gjort sen i somras, sen ska jag klippa mig och sen längtar jag mest till en annan sak.. En mysig sak!

Jag funderar på att följa med Michaela ut i morgon men jag vet inte om jag orkar. Då måste jag till stan efter skolan och det känns vääääldigt jobbigt. Sen skulle det vara skönt att bara ligga hemma och mysa och äta godis i stället. Kanske läsa en bok, plugga eller se på film? Ett av de altenativen är ju bara att räkna bort på en gång, höhöhö..

Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt och plugga i morgon. Jag ska skriva om American History X som jag såg tidigare idag. Jag antecknade dessutom över en sida om filmen, och det är inte illa. Jag grät också, mycket! Jag blir lite känslosam ibland.

Puss!

Salongsberusning

Dålig uppdatering, jag vet. Den här bloggen var nog en fas, jag är mycket för faser. Vänder kappan efter vinden (om det nu är ett ordspråk som passar in här). Igår var jag i alla fall på kåren på stand-upkväll. Det var väldigt trevligt. Jag åt en nachotallrik på typ fem minuter och satt med gräddfil och salsa i hela ansiktet och det var såååå värt. Efter det gick jag och Michaela till VC där det var folktomt, sen till Etage där det bara var Justin Bieber-kopior och tjocka tjejer så vi gick till VC igen där de precis stängde så vi drog på en efterfest i stället. Var dock hemma strax efter två eftersom VC stängde 00.00. Inte ofta man kommer hem från en efterfest tiden då krogen brukar stänga måste jag säga. Jag tog det i alla fall lugnt, som jag gjort de senaste gångerna jag varit ut. Kan detta vara en vändpunkt i mitt liv, då jag går från att alltid dricka på tok för mycket till att göra salongsberusning till en vana? Jag hoppas det!

Idag har jag varit slö, INTE BAKIS utan slö. Skönt som fan. Jag har dock strosat runt i trosor, t-shirt och tofflor hela dagen och mest bara degat framför datorn och lyssnat på musik. Jag har pluggat lite också, wihoo! Har läst lite i en bok som kom på posten igår och som handlar om att tolka film. Den är rätt intressant, nog för att jag bara hunnit typ sex sidor..

I morgon ska jag tydligen jobba på kåren. Jag hade lovat det förra gången jag festade och när jag festar kommer jag inte ihåg mycket av mina konversationer för jag babblar på som fasen jämt. Men nu ska jag i alla fall jobba och det ska bli kul. Om inte annat sparar jag in pengarna jag hade spenderat på andra sidan baren.

jag har förresten gått ner lite i vikt nu när jag varit sjuk och det håller i sig än! Jag är förvånad. Jag fick till och med en komplimang igår av Sara som sa att jag såg ut att ha gått ner (har i och för sig inte träffat henne sen förra sommaren så det kan ha betydelse). Nu ska jag strax kolla Halv-åtta hos mig och sen ska jag försöka läsa lite till. Ha en trevlig kväll!

Puss!

Tjernobylfågeln med vingen på nacken

Fåglarna i Tjernobyl har 5% mindre hjärnor än andra fåglar. Hur gulligt låter inte det?! Små efterblivna fåglar som flyger runt i ett strålningsdrabbat område och får missfall.. Nej det är faktiskt inte så gulligt som det låter. Det är fruktansvärt. Jag har gjort min läxa till i morgon som går ut på att hitta en nyhetsartikel i en engelskspråkig tidning, sen sammanfatta den och skriva en ordlista och jag hittade den där artikeln och föll pladask. Jag är ju intresserad av miljö och Tjernobylkatastrofen tycker jag är väldigt facinerande att läsa om. Jag är i alla fall klar med läxan och kan slappna av resten av kvällen.

I natt drömde jag att jag var i ett stall där det var massa hästtjejer som blivit hjärntvättade eller nåt och flådde massa sjuka hästar och styckade dem. Jag var tvungen att smita därifrån för man fick inte vara där. Det var lite som ett sånt där ställe där massa nakna människor står med munskydd och tillverkar/blandar ut kokain. I det sista rummet jag var kunde man knappt andas för att det luktade så illa, men som tur var så  var jag förkyld i drömmen också så jag kände inte lukten. Det var en rätt sjuk men cool dröm.

Igår drömde jag däremot en superspejsad dröm. ÖA hemma i Övik firade typ 100 år eller nåt och hade världens tävling som jag vann. Först fick jag åka en sväng ut i rymden i en rymdfärja och sen när jag kom tillbaka till stan kom ett flygplan och hämtade mig och några andra som också hade vunnit och vi åkte till en nöjespark med massa klätterställningar. Man kunde klättra hur högt som helst och hoppa på trampoliner och grejer. Det var typ det coolaste jag varit med om. Sen när vi skulle tillbaka till stan hade de tömt området vid gallerian på trafik och så landade de planet på parkeringen där. Vi trodde att vi skulle störta men de ville bara överraska oss med att vi inte behövde åka från Gideå för att komma till stan. Det var nog en av de coolaste drömmarna jag någonsin haft.

I natt kommer jag nog inte drömma lika mycket för idag har jag nästan varit frisk! WIHO! Jag har dessutom varit nykter en månad nu så till helgen ska jag nog gå ut, men jag ska ta det lugnt. Kanske en halv flaska vin på förfesten eller så.. Michaela den tokfisen körde två-dagars i helgen. Hon fattar inte riktigt att hon börjar bli gammal. Hur som helst hade en killkompis till oss frågat var jag var då sa Michaela lite smidigt sådär att jag var sjuk. Sen lade hon till "och hon är kär hon ska inte ens skaffa nöjespass!" Älskar Michaela på fyllan.

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och läsa lite i min nya bok som jag för övrigt älskar mer än Michaela på fyllan. Jag har förresten lyssnat på The Cardigans och Kate Bush idag. Fan vad bra de är! Jag är egentligen inte så mycket för kvinnliga sångerskor men ibland klickar det. Nej, god natt och hejdå!

Puss!

Sjuk, sjukare, SJUKAST!

Idag är det inte nådigt att vara jag vill jag lova. Har ju börjat bli lite sjuk de senaste dagarna och i går kväll bröt det ut på riktigt. Vaknade strax innan sju i morse och var tvungen att kliva upp och kissa och det var fan det jobbigaste jag gjort på länge. Jag badade i snor, svett och tårar och har fortsatt göra det hela dagen. Jag orkar inte ens kliva upp ur sängen för att fixa mat så jag ligger och äter av godisarna jag fick av Elin i present men de smakar inte ett skit. Snacka ovärt! Det enda jag kan göra är att ligga och se The Wire. Bihålorna (eller vad det nu är som innehåller snor) är så överfulla att det rinner tårar hela tiden så jag typ inte ens läsa.. Jag är riktigt sjuk. Sjuk som en gammkuk.

Det värsta med hela dagen är att jag missar Johnossi på Magasinet ikväll!

Puss!

Sockerkickarnas sockerkick

Här sitter jag, har varit vaken sen strax innan nio, och väntar på att Michaela ska pallra sig upp ur sängen så vi kan åka in till stan. Igår var det födelsedagskalas här. Jag åt MYCKET marängtårta och var så pigg av allt socker att jag somnade typ fem i morse. Det bör också tilläggas att jag åt godis till frukost igår. Och godis resten av dagen också.. Jag hade årtiondets sockerkick vill jag lova. Nu sitter jag alltså och väntar på att seglivade Michaela ska vakna till liv så jag kan komma igång och göra något av den här dagen. Än så länge har jag hunnit med tre koppar te och en bit marängtårta. Man får äta det till frukost dagen efter sin födelsedag om det finns kvar!

Efter vi hade ätit tårta igår såg vi Black Swan, den alla säger ska vara så bra och vilket den faktiskt också var. Den var riktigt mörk och jag gillade den som tusan. Jag ska nog se den igen för jag missade några delar när jag kissade och pratade i telefon. Så fort jag gick därifrån började alla obehagliga scener, typ som när hon drog bort en nagel och när en gubbe runkade på bussen. Vem vill missa det liksom?

Nej nu ska jag klä på mig, sminka mig och läsa lite till Michaela hör av sig. Jag läste ett kapitel ur Scar Tissue igår innan jag somnade och jag har fått reda på att Anthony's pappa var en hippie som sålde cannabis! Jag gillar hippies! Ha en bra dag allihop!


En väldigt tjusig bild från när jag fyllde 18 (eller nåt)
och hade en halvt utväxt permanent på skallen. Cute!

Puss!

Min sista kväll som 22-åring...

... har spenderats med min underbara lilla (inte liten som i kort utan som i smal) sambo, i soffan, kollandes på Get him to the Greek. Den är så jävla rolig! Vi räknade oss fram till 6 spyor, men då räknas de som man inte fick se in action så att säga också, alltså de som var på kort och på kragar och i ansikten. Nu ska jag bädda ner mig i sängen och se de sista tre avsnitten av The Wire säsong 4, och jag tänker unna mig en sovmorgon i morgon på min födelsedag. Det första jag ska göra är att öppna Elins paket sen ska jag äta godis till frukost.

Jag var ju hos barnmorskan idag och gjorde cellprovet. När jag väl satt där och hon berättade hur det skulle gå till fick jag lite panik. Hon skulle först skrapa massa med en träpinne sen skulle hon ta en fruktansvärt skräckinjagande liten borste och snurra på den inne i livmodertappen(!). Jag trodde seriöst att jag skulle gå under men väl där kändes det knappt nånting. Hon sa till och med "det där gick ju jättebra, den gled in alldeles utmärkt". Jag tog det inte som en komplimang men jag var så jävla sugen på att säga "thats what he said" (som Michael alltid säger i The Office). Haha, det hade varit så klockrent!

Jag börjar bli lite förkyld också. Hostar som en galning och har lite ont i halsen, tror dock att halsen beror på att jag hostar mycket så jag hoppas det går över om jag dricker massa te med honung.

Nej nu ska jag krypa ner i min mansdoftande säng och njuta av lite Wire. God natt!


En av mina favoriter (mest för att han är het dock).
Jag är lite rädd att han kommer dö snart..

Puss!

Bresa

Nu ska jag snart iväg och bresa och hoppas att jag inte har några tendenser till livmoderhalscancer. Jag läste precis att man tar bort de cellerna genom att bränna bort dem med en upphettad tråd! Det vill jag INTE vara med om!

Jag fick ett jättefint födelsedagskort av mamma och pappa idag också. Det var vinflaskor på det, haha! Det var verkligen länge sen jag drack en vinflaska nu. Har inte druckit ordentligt med vin sen veckan efter nyår (tror jag det var). Seriöst, jag har börjat få bättre minne nu tror jag! Jag kommer ihåg det mesta från lektionen jag var på i måndags. Den jag hade idag kommer jag inte ihåg så mycket från för hon pratade så himla mycket om skittråkiga saker. Men jag tog lite anteckningar som jag ska skriva ut och ha i min mapp. De där mapparna är nog en av mina bästa investerigar.

Nu känner jag att nån sitter och röker i vårt hus för det luktar cigarettrök (eller brända popcorn?) genom ventilationstrumman. Jag ska ta och skriva klar min inköpslista till tårtkalaset nu så jag inte blir sen till fittdoktorn. Jag kallar aldrig mitt underliv för fitta, förutom när jag vill att det ska låta äckligt. Jag säger snippa eller ponani. Det är mycket finare, så jag går till snippdoktorn idag! Önska mig lycka till.

Här är en bra låt också. Hiphop/chillout skulle jag kalla det :)

Floyd The Locsmif – Still Luv' Huh…

Puss!

Hemlängtan

Jag bäddade nyss sängen med gamla lakan som jag tagit hemmifrån Övik. De är rosa med vita små prickar, inte så fina men helt underbart gamla och mjuka. Kan inte bli så mycket bättre. Konstigt nog luktar de kille, måste vara mammas sköljmedel, men jag känner mig kanske mindre ensam när jag sover i en säng som luktar kille, mohaha! Hur som helst känns det som att jag är hemma i Övik igen. Gamla lakan och en reklamposter med Peter Forsberg har fört mina tankar mot norr denna vecka (och då är det bara tisdag!). Men det jag kanske längtar hem till mest av allt är en hemlis!

Puss!

RSS 2.0